J. K. Rowling: Harry Potter ja puoliverinen prinssi

Harry Potter -sarjan uusin kirja on juonen laatua tarkastellen kaikista paras. Asiat, jotka aiemmissa kirjoissa vaikuttivat yksittäisiltä juonenkäänteiltä, nivoutuivatkin oikein über-juoneksi koko kirjasarjasta. Vanhoillakin tapahtumilla on merkitystä kokonaisuuden kannalta.

Juonessa oli synkempiä, vakavampia ja hurjempia elementtejä kuin aiemmissa (esim. "elävät kuolleet"), mutta toiminnallisuuden kannalta kirja ei ollut jännä. Harry (ja siispä myös lukija) sai tietää kaikkea, mutta toiminta jäi aivan kirjan loppuun. Se ei kuitenkaan tehnyt kirjasta huonompaa, sillä kyllähän sitä kirjasarjan kuudennessa osassa haluaa jo tietää taustoja. Ja niitä tässä kirjassa pitikin paljastaa Porvoon mitalla, sillä kaiken lopunkin pitäisi selvitä seuraavassa (kirjasarjan viimeisessä) kirjassa.

Tietyt asiat, epäloogisuudet Harry Potterin juonissa ovat aina jääneet häiritsemään. Puoliverisessä prinssissä puhuttiin esimerkiksi ruuan luomisesta taikomalla. Jos se on mahdollista, miksi kukaan vaivautuu laittamaan ruokaa? Miksi Tylypahkan keittiössä on kotitonttuja??!! Ehkä olen hieman tosikko, mutta tuollaiset epäloogisuudet ärsyttävät.

Kirjan loppu oli hätkähdyttävä, sillä keskeinen kirjasarjan henkilö kuoli. Ja lopusta sai myös sellaisen käsityksen, että Harry tekee seuraavassa kirjassa kaikkea edellisistä kirjoista poikkeavaa. Jään odottamaan seuraavaa kirjaa innolla.

Muita kuulumisia

Tulin tänään Varkaudesta lomalta. Serkku ei ollut siellä, vaan lomalla etelässä. Siispä en katsonutkaan hänen kanssaan Harry Potter ja liekehtivä pikari -elokuvaa. En oikein perustakaan HP-elokuvista, mutta ne kaikki aiemmat olen kuitenkin serkkuni kanssa nähnyt.

Lähden ylihuomenna jo Ahvenanmaalle ja Ruotsiin. Saan harjoitella puhumalla ruotsia 24/7. Jännitys on ajoittaista, mutta ei ylly hirveän kovaksi. Olen huomannut, etten ylipäänsä jännitä enää niin paljon kuin vielä puoli vuotta sitten. Ehkä se johtuu täysi-ikäistymisestä ja sen mukanaan tuomista erikoisista tilanteista, kun arkeen on sekoittunut kaikkea erikoista. No, kyllä kai joudun syömään sanani viimeistään keskiviikkona, kun verenpaineeni nousee junassa suurin piirtein tasolle 200/150 täysin valvotun yön jälkeen…

En välttämättä päivittele blogiani ennen paluutani 25.4. En huomennakaan, kun on kaikkea tekemistä (matkajärjestelyjä ym.). No, oikeastaan minun pitäisi nytkin olla tekemässä läksyjä, joten…

Mainokset

One response to “J. K. Rowling: Harry Potter ja puoliverinen prinssi

  • A

    Mä tykkäsin kans tästä uusimmasta eniten. Tosin loppu ei ollut ihan mun mieleeni, kuka nyt ois halunnut sen henkilön kuolemaa?!?
     
    Muakin on jääneet jotkut jutut vaivaamaan, jotka on mainittu, mutta joihin ei sitten oo tullut mitään "ratkasua". Tähän hätään en tietenkään muista niistä yhtään… Puoliverisen luin englanniks jo joskus helmikuussa ja nyt tuolla oottelis suomenkielinen versio lukemista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: