IS: ”Jättiläispupu terrorisoi brittikylää”

Kun huhut valtavasta, nälkäisestä hirviöpupusta lähtivät kiirimään ympäri Northumberlandia, useimmat luulivat kyseessä olleen aprillipilan.

Enää kukaan ei naura.

Feltonin kylää riivaa isokokoinen karvapallo, joka popsii suuhunsa kaiken mikä irti lähtee.

Mustaruskean elikon nähneet kyläläiset kuvailevat sen olevan kuin jäniksen ja kaniinin risteytys. Mutanttipupun toinen korva on isompi kuin toinen.

Kanilla on lyhyemmät takajalat ja korvat kuin jäniksellä. Oliota pidetäänkin enemmän kaniinina kuin jäniksenä.

Peto terrorisoi kylän varhaiskevään viljelyksiä öiseen aikaan. Kukaan ei saa sitä kiinni, eikä ainoakaan kevätporkkana ole ahmatilta turvassa. Olio on niin vahva, että se pystyy nostamaan mm. purjot kokonaisina ylös pellosta.

Ilta-Sanomien Internet-sivu

Tämä uutinen toi minulle mieleen Wallace ja Gromit -elokuvan Kanin kirous heti otsikosta lähtien. Uutinen on niin suoraan siitä, että ihan hymyilyttää. Uutinen on monessa uutisvälineessä, joten jos se olisi julkisuustemppu, se olisi hyvin järjestetty.

Uutta tietoa ajanlaskumme alusta?

Mutanttikanijutun lisäksi on tällä viikolla ollut juttua National Geographicin kohulla julkituomasta restaurointityöstä, Juudaksen evankeliumista. Tuo Raamatun ulkopuolinen evankeliumi, joka olisi alun perin julkaistu jo 180-luvulla, kertoo opetuslapsi Juudaan olleen Jeesuksen lempiopetuslapsi, joka vain on kohta kaksituhatta vuotta ollut "väärinymmärretty". Jeesus olisikin pyytänyt häntä kavaltamaan itsensä.

On olemassa tutkijoita, jotka kyseenalaistavat sen, oliko Jeesus olemassa. Jos nyt kuitenkin lähdetään siitä, että oli, Juudaksen evankeliumi ei vanhuudestaan huolimatta vakuuta. Evankeliumia käyttäneen gnostilaisen ryhmän (kainiitit) käsityksiin kuului myös mm. sodomalaisten ja gomorralaisten ja muiden "Raamatun antisankareiden" sympatiseeraaminen, ja luojajumala Jahvea he taas pitivät pahana. Tästä voimme päätellä, että heidän käsityksensä olivat muutenkin juutalais–kristillisestä perinteestä erkaantuneita, joten heidän dokumenttinsa eivät liene luotettavia.

Eräs tutkija puolestaan on hiljattain esittänyt teorian, että Jeesuksen kävelylle vetten päällä olisi luonnollinen selitys. Doron Nofin mukaan Genesaretin järvessä saattoi Jeesuksen elinaikana olla jäälauttoja, joilla tämä olisi kulkenut. Hauska teoria, mutta enpä ole ihan vakuuttunut…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: