Syrjintää!

Tänään ei ollutkaan lainkaan lukio-opetusta, koska menimme TTY:lle tutustumaan. Ensin istuimme pari tuntia luentosalissa kuuntelemassa opettajien höpinää, sitten kiertelimme osassa yliopistoa. Meidän lukiosta varmaan moni harkitsee sitä – Jokke* haluaa arkkitehdiksi, koska niillä on mustat haalarit.

Saimme myös ruokailla TTY:llä. Kehuin Laurille* ruuan laatua, mutta huomautin eräästä vakavasta epäkohdasta: kassalla lapussa luki "Eskimot 0,40 € aterian yhteydessä." Aika törkeää, että hinta vaihtelee etnisestä ryhmästä riippuen!

Lauria(kaan) ei naurattanut.

Jokke sanoi jälkikäteen, että vitsi on 50 vuotta vanha. Huomautin, että "jos ihmisiä on ollut 2 000 000 vuotta, ihmiskunnalla kesti vitsin keksimiseen 1 999 950 vuotta. Minä keksin sen kahdeksassatoista vuodessa!" (No ok, tarkistin kirjasta, ihmisiä on ollut 200 000 vuotta, eli minulla oli yksi nolla liikaa. Mutta kuitenkin!)

Itselläni ei olisi mitään edellytyksiä ryhtyä arkkitehdiksi. "Taiteelliset taitoni" ovat… vitsi. Hauskempi kuin tuo eskimo-juttu. Eikä mitään kiinnostusta alalle. Biotekniikka tai lääketieteellinen teknologia voisivat olla TTY:n aloista läheisimmät.

Luin muuten Aamulehden Sunnuntain asiat -liitteestä jotain kiinnostavaa. Joskus sitä huomaa, että jotkut vanhemmat ihmiset vähättelevät sekä Suomen että koko maailman väkilukua, mikä johtunee siitä, että he ovat omaksuneet jonkun luvun kauan sitten. Itselleni tutuimpia ovat maailman 6 miljardia ja Suomen 5,2 miljoonaa ihmistä. Nyt on kuitenkin niin, että tuoreen arvion mukaan maailmassa on 7 miljerdia ihmistä.

Hassua, kun lukuja voi pyöristää. Matemaattisesti olisi oikein sanoa, että suomalaisista 10 % on ruotsinkielisiä ja 90 % suomenkielisiä. Ei kyllä kovin informatiivista. Maailman väkiluvuksi 10.3.2006 arvioidaan 6 502 519 477. Mutta parasta totutella siihen seitsemän miljardin nyrkkisääntöön, sillä nopeastihan meidän määrämme kasvaa.

Suomessa taas asuu jo 5,3 miljoonaa ihmistä. 31.1.2006 5 257 685. Mutta meidän määrämme taitaa päin vastoin lähteä laskuun, joten tarkista se silloin tällöin.

Mainokset

5 responses to “Syrjintää!

 • Sanna

  Mä kyllä oo koskaan kuullut tollasta vitsiä. Ties onko siinä vika että etten ole käynyt tarpeeksi hienoissa paikoissa, joissa eskimotkin joutuu maksamaan extraa 😉
   
  Ja kiitoksia vaan kommentista 🙂 meillä on aika laaja valikoima koska meidän lukio on matemaattis-luonnontieteellinen erikoislukio, joten meillä taitaa olla bilsaa 9 kurssia(siellä on joukossa laborointia, kasvien keräilyä yms.). Ilmeisesti uudella ops:lla on mikrobiologian kurssikin tarjolla tms. vähänkö olen kateellinen.
  Harmittaa kyllä eilisestä bilsasta, kun tuntui ettei ollutkaan mitään lukenut, kun kaikki kysymykset tuntui koskevan asioita joista en osaa selittää niin paljon. Onneksi kaveritkin kertoi että paikoin tuli kyllä paljon liirunlaarumia 😀 Itse tein jopa molemmat jokerit, mutta lähinnä aika nopeasti enkä todellakaan tavoitellut lähellekään yhdeksää pistettä x) odotin kyllä hieman erilaista koetta, ja ainakin vanhoja ylioppilastehtäviä selatessa ne tuntui ihan perusjutuilta.
   
  Voisin suositella ettei kannattaisi kirjoittaa biologiaa syksyllä, mutta luulen että pystyt kesälomalla lukemaan ja olet muutenkin haka bilsassa ja kurssit on kunnolla käyty(oothan sä jo valmiiksi krooninen äly ;)) niin ei siitä varmaan tule ongelmaa. Itellä oli kursseissa toi lukeminen aina hieman nihkeää, vaikka asiat oli yksinkertaisia. Tyhmyyttä ja laiskuutta 🙂 niin ja jos et ole jo hankkinut niin kannattaa ostaa bilsan kertauskirja(wsoy), jossa on ainakin omasta mielestä hyvin jokaisesta kirjasta harjoituksia jne. Kuulemma sieltä puuttuu jotain oleellista jostain kohdin, mutta kätevä se on silti. Itsellä tuli kyllä niin kiire, ettei ehtinyt paljon sitä käymään läpi, mutta pääsykokeeseen siitä on varmasti hyötyä. (Oho. tulipas pitkä kommentti :))

 • Perttu

  Kiitti kirjavinkistä (ja kommentista muutenkin!). Aion kirjoittaa myös fysiikan, ja kun ne on samalla päivällä, on pakko kirjoittaa erikseen. Fysiikkaa on otettava ensi vuodelle kuitenkin useita kursseja, eli näin se homma on pakko hoitaa. Ja oonhan mä käynyt 4 kurssia bilsaa (kaikista tuli kymppi, mutta ei se sitä tarkoita, että automaattisesti osaisin kaiken; vilkaisin koekysymyksiä, ja kyllä minulla on kesäksi kovasti harjoiteltavaa!).
   
   

 • Sanna

  No kyllä mä uskon että tuut pärjäämään hyvin bilsan kirjoituksissa. Ei niitä kymppejä toikkariin ihan helposti jaella 😀 Tietysti lukemista vaatii aina.
  Mutta toi on tosiaan aika hankalaa kun uudessa reaalissa ne aineet on jaettu tietyille päiville. Itellä ei niin suurta ongelmaa tuottanut kun kirjoitan kemian, mutta olishan sitä periaatteessa voinut valita jotain muutakin.

 • Sanna

  Kiitti 🙂 äikkä kyllä auttais niin mukavasti jos bilsa karahtaa kiville…että toivotaan tosiaan parasta 😀 

 • taktinen

  "Aika törkeää, että hinta vaihtelee etnisestä ryhmästä riippuen!"
  niin vanha ja halpa ja kulunut, mutta minut se sai hihittämään.
   
  ..voipi tietysti kertoa jotain myös minusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: