Aika hankkia lasit

Terveydenhoitaja oikein ihmetteli, miten minusta on tullut näin likinäköinen. Lääkäri nyt kuitenkin sanoi, että ajokorttiini ei tule merkintää, että laseja olisi pakko käyttää – niinpä sain terveysdtodistuksen jo tänään.

Ongelmana on, että saadakseni lasit minun on käytävä silmälääkärillä, ja kaupungin lääkärille on yli kuukauden jonot. Tässä sen yhteiskuntamme eriarvoisuuden näkee; jos menisin yksityiselle, saisin ajan vaikka ensi maanantaille. En tiedä ollenkaan, mitä se maksaisi, mutta olen vähän ajatellut mennä. Saisinpahan ajokortin suoritettua sopivasti.

Terveystiedossa käsiteltiin mm. vegetarismia. Kun puhuttiin fennoveganismista, joku huomautti, että sehän koskee vain Suomea. Hauska opettajamme ehdotti, että ruotsalainen vastine olisi sveduveganismi. Eikä hän ollut ainoa hauskuuttaja tänään.

Ensi vuonna Tampereen lukiot siirtyvät 75 minuutin oppitunteihin. Jossain sitä onkin jo kokeiltu, ja opiskelijat olivat antaneet myönteistä palautetta. Mutta meillä uudistusta ei ainakaan odoteta innolla! Kaikki ovat varsin ärsyyntyneitä. En itsekään tästä pidä.

Ryhmänohjaajamme unohti eilen pitää tärkeän ryhmänohjaustuokion, mutta hoiti sen sitten tänään. Meillä on kuulemma lähiviikkoina infotilaisuuksia koskien yo-kirjoituksia. Niistä puhui tänään myös saksan opettaja. Hän kehotti kaikkia ottamaan saksan kursseja vielä ensi vuonna ja kirjoittamaan ainakin lyhyenä. Kaikki muut näyttävät näin tekevänkin, mutta itse jätän kyllä väliin. Tietysti voidaan kysyä, mitä järkeä oli ruveta lukemaan saksaa lukiossa. Mutta onhan kielitaidosta sinänsä hyötyä, enkä toisaalta tee mitään saksan yo-arvosanalla.

Onkohan minulla nyt kaksi viikkoa vai kauanko aikaa lukea Suuri junamatka loppuun ja Jumalainen näytelmä? En ole muistaakseni sunnuntain jälkeen avannutkaan kirjaani. Ja kirjahyllyssä on kaksi kirjaa ihan lukematta, ja lisäksi sinne on nyt jossain vaiheessa tulossa uusi Harry Potter.

Siinä listausta "elämäni" ajankohtaisista asioista. Haydnin Nelson-messun credoa kuunnellen.


One response to “Aika hankkia lasit

  • Sanna

    75 minuutin tunteja!?!? Siis mä varmaan kuolisin kun en kestänyt kunnolla edes 45 minuutin tunteja 😀 Ja nousi muuten mieleen kysymys, ketkä opiskelijat ovat antaneet myönteistä palautetta asiasta? Onko tuolla uudistuksella jotain todella uusia ja hyviä puolia, jos sitä noin kunnolla eteenpäin ajetaan? Meidän lukiossa luultavasti annettais tosi "myönteistä palautetta" 😀
     
    Muuten tosta saksan kirjoittamisesta. Ranskan opettajani sanoi että kuulemma antaa hyvää kuvaa jossain työmarkkinoilla tai ties missä, jos sanoo että on kirjoittanut jonkin vieraan kielen(siis enkun lisäksi) riippumatta onko mikä arvosana. Jotenkin itse epäilen sitä vahvasti varsinkin näillä näkymin, kun ranskasta en näytä pääsevän edes läpi 😀 ja olisin kyllä mielelläni säästänyt ne rahat, jotka ranskan kirjoittamiseen menevät. Koko homma on luultavasti ihan turhaa, mutta pitäähän niiden sensorienkin saada voita leipänsä päälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: