24 tuntia asennekasvatusta

En ole koskaan aiemmin katsellut toimintasarjaa 24, mutta nyt jäin siihen jotenkin koukkuun nyt esitettävän kauden ekasta jaksosta lähtien. Tosin pidin ohjelmaa myös huvittavana jo aloitusjaksossa: "Tämä virus voisi tarttua maailman jokaiseen tietokoneeseen!" (nopeaa päättelyä), ja CTU:n uusi johtajatar on kaikessa väärässä ja kaikki muut oikeassa.

Sen kyllä huomaa, että sarja on FOX:n käsialaa. Minulla on FOX:sta sellainen mielikuva, että se on varsin oikeistolainen ja…  … Bushilainen media. Pahiksina ovat arabit, ja etenkin viimeisimmässä jaksossa on jotain erittäin kyseenalaistettavaa. "Kyllä tämä varmaan kuuluu Patriot Actin piiriin."

Jaksossa CTU:lle oli tuotu terroriyhteyksistä epäilty kuulusteltavaksi, kidutettavaksi. Juuri, kun kuulustelua oltiin aloittamassa, paikalle saapui mies Amnesty Globalista. Tosi hienovarainen viittaus Amnesty Internationaliin. No, tämä ilonpilaaja sitten tuli paikalle puolustelemaan USA:n perustuslakia ja estämään epäillyn kiduttamisen. Ja sitten yritetään vedota Patriot Actiin (kyseinen laki, joka on säädetty Bushin kaudella, rajoittaa yksityisyyttä ja kansalaisten oikeuksia terrorisminvastaisen sodan varjolla). Kun Amnestyn äijä oli tässä tv-sarjassa tavallaan "pahis", se voi vaikkapa vaikuttaa yleisiin asenteisiin.

No, tietysti voidaan sanoa, että "sehän oli terroristi, ja väkivaltaisella kuulustelulla olisi voitu säästää ihmishenkiä". Niin, onhan tässä kaksi puolta. Vähän niin kuin Rouva Presidentin (ei FOX) ekassa jaksossa, jossa Geena Davisin roolihahmo päättää, että voi vahvemman oikeudella puuttua Nigerian sisäpolitiikkaan.

Eli suhtaudutaanpa edelleen kriittisesti USA:n töllötintarjontaan.

Mainokset

One response to “24 tuntia asennekasvatusta

  • Viimeiset 24 tuntia asennekasvatusta « Krooninen äly

    […] 7. kauden pahis olikin terroristien sijaan yksityinen palkkasotilasfirma Starkwood, jolla tuntui olevan tarkoituksellisia yhtäläisyyksiä tosielämän paheksuttuun Blackwater-firmaan. Vertaa sitä neljänteen tuotantokauteen, jossa muslimiterroristien ohella antagonistina toimi kidutuksenvastainen Amnesty Global -ihmisoikeusjärjestö (vanha merkintäni aiheesta). […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: