Ylikuormitusta älylle?

Olin jakson alussa ihan innoissani, kun vaihteeksi ei tarvitse herätä joka aamu seitsemältä. Mutta kuinka ollakaan, kuuden kurssin jakso voi olla seitsenkurssista rasittavampi, jos ne kuusi kurssia vaativat enemmän työtä. Kun viime jaksossa oli aineita, joista selvisi tavanomaisilla kotitehtävillä, tässä jaksossa on äidinkieltä ja matematiikkaa.

Jokaisen pitää lukea yhdestä teemasta yksi nykykirja ja yksi kirja muilta aikakausilta (antiikki, valistus jne.). Kirjat saimme valita itse, kunhan kaikki lukevat eri kirjat. Minun teemanani on "matka" ja menin valitsemaan kaksi liian pitkää kirjaa! Paul Therouxin Suuressa junamatkassa on noin 400 sivua, Danten Jumalaisessa näytelmässä 446 suurikokoista sivua! Ja Jumalainen näytelmä on kaiken lisäksi runoa – Eino Leinon suomentamana!

Kunpa olisin voinut valita Maailman ympäri 80 päivässä. Se on lyhyt, ja lisäksi se on jo parhaillaan lukemistossa… Aina ei pääse siitä, missä aita olisi matalin. Nyt pitää vain motivoida itseään!

Huomasimme tänään Taavin* ja Joken* kanssa, että joku idiootti on repinyt erään luokan ikkunan tuuletusluukusta eristeet irti! Luukku ei edes mene tiukasti kiinni, joten kylmää pakkasilmaa puhalsi ihan kunnolla! Kirjoitin kirjeen "palautteeksi":

Hei, arvoisat koulun päättäjät!

Tänään terveystiedon tunnilla huomasimme, että ikkunan tuuletusluukusta on REVITTY ERISTEET POIS!!!! Ei ihme, että koulussa on kylmä!!! Olisiko taloudellista eristää luukut kunnolla?!?!?! Nythän on kirjoitettu addressikin koulun kylmyyden johdosta. Ikkunaluukusta puhaltaa kovasti kylmää! Tehkää asialle jotain!!!

Ystävällisin terveisin,
Älykkö, Taavi, Skegge

Tuo palaute oli tarkoitettu oikeastaan huumorina, enkä viitsinytkään sitä lähettää. Sen sijaan kirjoitin uuden, asiallisemman (ja vähemmän vihaisen) version (allekirjoittajana vain "Älykkö") ja lähdin etsimään palautelaatikkoa. Sitä en kuitenkaan löytänyt.

Sattumalta tapasin käytävällä ryhmämme luottamusoppilaan, ja kysyin häneltä palautelaatikosta. Hän sanoi, ettei sellaista ilmeisesti olekaan. Näytin palautelappuani hänelle huvittuneena, mutta hänpä vaikutti ottavan sen aika vakavasti ja sanoi kertovansa asiasta seuraavassa oppilaskunnan hallituksen ja opettajien välisessä tapaamisessa.

Joo, pitäkää vain minua omituisena. Tänään muuten oli ärsyttävää ruokatarjontaa, perunoiden kanssa oli niin nestemäistä kastiketta, että se levisi koko lautaselle. En voinut ottaa salaattia!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: