Haluatko säästää yli 30 % kirjakuluissa?

Vertaile käytettyjä kirjoja myyvien nettikauppojen hintoja! Kuten olen kirjoittanut, menetin luottamukseni Jameraan jo lukioaikojeni alussa. Netin kautta Jamera kuitenkin osoittaa edullisuutensa: ei hirveitä jonoja ja kaikki kirjat saa ainakin uusina. Olen Jameran lisäksi myös Lukiolaisten kirjakaupan jäsen, ja laskeskelen aina jakson alussa, kumpi tulee postikulut mukaanlukien halvemmaksi.

Tällä kerralla LK veti pitemmän korren. Jamerassa yksikään kirja ei olisi ollut saatavissa käytettynä, kun taas Lukiolaisten kirjakaupasta sain käytettynä viisi kirjaa kuudesta. Jameran hinta oli 120,60 € ja Lukiolaisten kirjakaupan 82,20. Tosin ostin vielä yhdeksän euron vihkot, että saan 25 kanta-asiakaspistettä täyteen – tästä lähtien postikulut ovat vain neljä euroa.

LK:n hinta oli 31 % halvempi kuin Jameran, Jamera oli 47 % kalliimpi. Kummin sen nyt haluaakaan sanoa. Mutta näköjään Oppiksen hinnat olisivat vielä halvemmat, halvimmillaan vain 62 euroa. Olisi kannattanut tilata sieltä… Ehkä teen sen ensi jaksossa.

Mitäs muuta minulle tänään kuuluukaan? Kävin eilen autokoululla kyselemässä. Seuraava kurssi alkaa maanantaina, hinta 1050 €. Onneksi pappa betalar.

Ihmeellisesti minua suosi arpaonni, vaikka siinä AVO-messuista kertovassa blogimerkinnässäni en ollutkaan tosissani, kun kirjoitin: "Voin voittaa vaikka mitä." No, voitin AVO.messuilla olleelta EU-tiedotukselta USB-muistitikun. Juuri sopivasti, sellaista välinettä ei minulla vielä ollutkaan.

(Muuten, 9. luokalla kun kävin noilla samoilla messuilla, voitin "tekniikkaa tytöille"-t-paidan tms. Noloo!)

Tänään minulla oli lääkäri juuri ruotsin kokeen aikaan. Ruotsin opettaja harmitteli, kun en pääse kuuntelukokeeseen (kirjallisen kokeen suoritan uusintakoepäivänä). Hän käski minua "ihan itseni takia" kuuntelemaan CD:ltä kaikki kirjan kappaleet.

Tultuani lääkäristä olin ihan innoissani, että pääsisin syömään roskaruokaa. Sitten kuitenkin tajusin, että kouluruokailu on vielä menossa, ja rationaalisuuteni vuoksi minun oli pakko mennä lukiolle syömään. Tämän jälkeen vietin yli tunnin kirjaston lehtienlukusalissa. Parhaat lehdet, kuten Ilta-Sanomat ja Iltalehti olivat muiden luettavina, joten minun täytyi lukea niinkin "kummallisia" lehtiä kuin Kansan Uutisia ja Hufvustadsbladetia.

Tänään olikin juttua pilapiirrosmellakoista. Iltalehdessä oli oikein maailmankartta, jossa näytettiin kaikki maat, joihin ei kannata matkustaa. Tämä juttu on kyllä mennyt liian pitkälle. Kenties muslimien ja länsimaalaisten välinen jännite olikin jo äärimmillään, ja tämä pilapiirrosjupakka onkin vain tekosyy purkaa paineita.

Lehdissä kerrottiin, että arabilehdet ovat käyneet kostamaan. Eräskin lehti tarjoaa palkkiota parhaasta holokausti-aiheisesta pilapiirroksesta. Tarkoituksena on testata länsimaisen sananvapauden rajoja. Aika tehokas tapa "puolustautua", ja herättää varmaan lukijoiden kiinnostuksen. Mutta eikös sitä niin sanota, että se, joka lopettaa riidan, on fiksuin (päiväkotietiikkaa…)?

Joitain päiviä sitten luin lehdestä, että muslimit saivat vihalleen lisäpontta kuultuaan, että Tanskan hallituksen hyväksymässä koulukirjassa on kuvia Muhammadista. Tämä ei kuitenkaan todellisuudessa oikeuta suuttumukseen, sillä kielto profeetan kuvien tekemisestä kuuluu yksinomaan islamilaiseen oppiin. Emmehän mekään pakota muslimeja kaikkialla maailmassa esimerkiksi kieltämään moniavioisuutta sillä perusteella, että kristillinen etiikka kieltää sen. Kyllä länsimaissa saa rikkoa islamin moraalisäännöksiä! Pilapiirroksissa on mukana se loukkaamisaspekti, mutta ei koulukirjan piirroksissa.

Mainokset

One response to “Haluatko säästää yli 30 % kirjakuluissa?

 • A

  Jotenkin tuntuu, tietysti oman puolueellisen näkökannan takia, ettei pilakuva muslimien uskonnollisesta johtajasta ja pilakuva holokaustista, ole ihan samalla tasolla. On jotenkin tosi vaikea uskoa tuota muslimien hirvittävää vihaa länsimaalaisia kohtaan. En ymmärrä, mikä siihen on johtanut.
   
  Mutta, haastan sut taas mukaan neljä -haasteeseen. Eli katso kysymykset mun blogista ja vastaa niihin neljällä vastauksella. Haasta mukaan sitten neljä ihmistä.
   
  Oli muuten aika hauska se sun voittamas T-paita sieltä messuilta 🙂 Hyvää arpaonnea!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: