Avoin tulevaisuus?

Tampereella oli keskiviikosta perjantaihin AVOin Future -koulutusmessut, joilla meidänkin lukion ykköset ja kakkoset kävivät keskiviikkona. Alun perin omaa lukiotamme piti olla esittelemässä ranskanopettajan "lellikkiryhmä", johon kuuluu mm. Taavi*, mutta lopulta sinne lähetettiin tuutoreita (ja muita vapaaehtoisia?).

Lukiolaisille olikin "mukavasti" järjestetty yli neljä tuntia aikaa kierrellä Pirkkahallia! Ainoa ongelma onkin, että kaikki on nähty jo tunnissa! Kolmen tunnin jälkeen kärsivällisinkin on jo kypsynyt. Oli huvittavaa katseltavaa, kun bussipysäkille kerääntyi kymmenien nuorten jono. Omatkin kaverini häipyivät paikalta niin, että osa lähti keskustaan bussilla ja osa läheiseen Citymarketiin jalan. Minäkin käväisin siellä, mutta sitten palasimme TrakTorin* ja Laurin* kanssa istuskelemaan ja maleksimaan noin tunniksi.

Oman lukiomme messukopperolla ei kuulemma käynyt hirveästi väkeä. Paitsi tietysti oman lukiomme opiskelijoita ja OPOmme tuttavia… AVO-messuilla oli siis sekä lukioita, amiksia, ammattikorkeita että yliopistoja, ja lisäksi joitain firmoja ja Demarinuoret. Sain kuusi kynää, neljä heijastinta ja osallistuin ehkä viiteen arvontaan. Voin voittaa vaikka mitä.

En menisi vannomaan, että messuista oli kenellekään kavereistani erityisemmin hyötyä. Lauri* on edelleen yhtä ulalla tulevaisuudestaan kuin ennenkin, TrakTori* ei käynytkään Tampereen yliopiston kojulla käännöstieteisiin tutustumassa. Itse tiedän jo, mitä haluan, ja suuntaudun lukiossa sen mukaisesti.

Mitäs muuta minulle kuuluukaan? Ajattelin aloittaa autokoulun helmikuussa, täytän 18 kolmen päivän päästä… Tällä kertaa aion lukea vain vähän koeviikkoa ajatellen: uskonnonopettaja sanoi, että kaikki pääsevät joka tapauksessa läpi esitelmän ansiosta, enkä nyt muutenkaan viitsi puurtaa kuin… no jaa, oikeastaan minun pitäisikin lukea hyvin biologiaa, fysiikkaa, englantia ja ruotsia, koska kirjoitan nuo kaikki aineet. Mutta jätän vähemmälle myös psykologian ja terveystiedon.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: