Ilkka Remes: Nimessä ja veressä

Ajankohtaisuus huokuu Ilkka Remeksen uusimmasta kirjasta. Kirjassa, jonka teemat liittyvät terrorismiin, Lähi-itään, kristinuskoon (Da Vinci -koodin tyyliin) ja murhatutkimukseen, mainitaan mm. Lontoon pommi-iskut ja tietysti Irakin tilanne (osa tapahtumista sijoittuu sinne).

Kirja lienee parempi kuin Remeksen Ikiyö. Remeksellä on mukavasti tapana syventää kirjoissaan jotain aihetta ottamalla se mukaan juoneen. Nimessä ja veressä -teoksessa esimerkiksi kerrotaan lestadiolaisuudesta ja Israelista.

Pienessä kunnassa (joka on nimetty Pudasjärveksi, mutta joka ei perustu todelliseen kaupunkiin) tapahtuu murhia. Sarjamurhaaja?! Kaiken lisäksi suomalainen raamatuntutkija otetaan panttivangiksi Irakissa. Pudasjärvellä taas ravintoloitsijat ovat menossa konkurssiin, ja sinne ilmestyy kummallinen israelilaismies. Kaikki nämä tapahtumat liittyvät toisiinsa, mutta lopullisesti kaikki selviää vasta aivan kirjan lopussa.

Tunnelma lähellä kirjan loppua on jännittävä ja intensiivinen. Tapahtumat ovat käynnissä, ja on toimittava nopeasti.

Kirjassa Remes käyttää henkilöinä aiemmista kirjoistaan tuttuja poliisiviranomaisia Johanna Vahteraa (KRP) ja Antti Korpea (TERA, oli päähenkilö viimeksi lukemassani Ikiyössä). Erkki Tuomiojan mielestä Remeksen henkilöhahmot ovat puusta veistettyjä, mutta minulla ei ole valittamista.

Ilkka Remes kirjoittaa yksinkertaisesti hyvin. Hänellä on paljon ideoita, joista ammentaa varsin toimivia juonia. Suosittelen!

Tiesitkö?

> Remeksen sivujen mukaan Israelin hallitus yritti kieltää kirjan julkaisemisen ainakin Kanadassa. Siksikö, että siinä kerrotaan Israelin turvallisuuspalvelu Mossadista?!
> Ilkka Remes on kirjailijan salanimi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: