Ilkka Remes: Ikiyö

Katsoimme eilen minun joululahjaksi saamani Herrasmiesliiga-dvd:n, jonka hahmoina on sellaisia klassikkokirjojen hahmoja kuin kapteeni Nemo ja tri. Jekyll / hra. Hyde. Isäni kysyi, olenko lukenut teoksia, joissa nuo hahmot seikkailevat. Minun oli myönnettävä, ettei mikään niistä ollut tuttu. Sanoin kuitenkin, että onhan minulla vielä vaikka kuinka paljon aikaa lukea. Nyt tutustuinkin sitten suomalaiseen nykykirjailija Ilkka Remekseen. Mutta pitää kyllä ottaa ha[r/n]kintaan joku klassikko.

Ikiyön lopussa Remes esittää toivomuksen, etteivät sen lukijat paljastaisi kirjan monia käänteitä muille vaan soisivat "löytämisen ilon". Kerron nyt kuitenkin lyhyesti jotain juonesta.

G1-niminen ympäristöaktivistiryhmä suunnittelee jotain suurta "maailman pelastamiseksi". Se hankkii ydinlatauksen Venäjältä. Ryhmä on vakuuttunut siitä, että maailman ongelmat johtuvat liikakansoituksesta. Ryhmän suunnitelma jää kuitenkin loppuun asti hämärän peittoon, eikä siinä mukana oleva suomalaisjäsenkään tiedä sitä. Suomalainen Antti Korpi EU:n rikostiedusteluyksikkö TERAsta jahtaa pommia ja G1:tä.

Remes taustoittaa kirjassaan kiinnostavasti mm. Kongon historiaa, Venäjää ja Euroopan turvallisuutta. Kirja on viihdyttävä, kiinnostava ja monin paikoin jännittävä. Remes kuvailee asioita niin, että tapahtumat ikäänkuin näkee mielessään.

Kiinnostukseni kirjaan heräsi takakannesta. Mm. siellä mainittu Vatikaani kiinnosti tuoden mieleeni Enkelit ja demonit. Vatikaani-asioita ei käsitelty paljoa, mutta siltäkin osa-alueelta huomasin pari juttua. Remes tekee saman virheen kuin Dan Brown väittäessään, että sveitsiläiskaartin puvut olisi suunnitellut Michelangelo. Hän mainitsee Johannes Paavali I:n salaperäisen kuoleman, jonka minäkin olen muistaakseni ohimennen kirjoittanut blogiini. Ja hän ennustaa kirjassaan vuodelta 2003, että Johannes Paavali II:a seuraava paavi on Benedictus XVI.

Luin kirjan kovakantisena (ostin divarista), vaikka kuva onkin pokkarin kannesta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: