Lemony Snicket: Surkeiden Sattumusten Sarja (Ankea alku, Käärmekammio, Avara akkuna)

Katsoin joululomalla elokuvan Lemony Snicketin surkeiden sattumusten sarja. Itse asiassa kahdesti, koska serkullani on tapana katsoa saamansa elokuvat moneen kertaan. Elokuva oli ihan mukavaa katsottavaa, ja lisäksi etenkin Jim Carreyn ansiosta hauska.

Muutama päivä sitten serkkuni osti kolme ensimmäistä sarjan kirjaa, joihin hänen joululahjaelokuvansa pohjautuu. Minun piti vain vilkaista ensimmäistä kirjaa hieman, mutta sitten intouduinkin lukemaan ja luin kaksi kirjaa kokonaan ja kolmannenkin hieman yli puoleenväliin muutamassa päivässä.

Surkeiden Sattumusten Sarja on lastenkirjasarja, mutta sitä ei silti ole syytä ylenkatsoa – se tarkoittaa tässä "suhtautua siihen vähällä vakavuudella". Oikeastaan kevyempi lukeminen oli ihan paikallaan, sillä muuten lomalukemistoni koostuu Ilkka Remeksen Ikiyö-dekkarista (arvostelu tulossa) ja kemian oppikirjoista (luin uuden OPS:n ykköskurssin kirjaa ja opin orgaanista kemiaa). Sanalla "kevyempi" en tarkoita ylenkatsoa kirjaa; se oli kevyttä lähinnä kielellisesti, sisällöltään se käsitteli vakavia asioita.

SSS edustaa nykyajan lastenkirjallisuutta. Siinä on huumoria ja se suhtautuu asioihin toisin kuin perinteiset lastenkertomukset: on tilanteita, joissa täytyy valehdella jne. Jos lapsi on tarpeeksi kypsä vastaanottamaan tällaista moraalikasvatusta, kirja on sisällöltään aivan sopiva. Kirja kertoo orvoiksi joutuneista kolmesta lapsesta, joita jahtaa suuren perinnön toivossa kaukainen sukulainen.

Tunsin itseni Josefiina-tädiksi, kun jokin kirjan oikeinkirjoituksessa ja rakenteessa pisti silmään. Pilkkujen asettelu ja käyttö ovat kyllä niin mitättömiä seikkoja, että niistä välittäminen on aivan turhaa. Tiedostan sen, vaikka mietin samalla, miten "tuossakin olisi pitänyt olla pilkku"…

Krooniseen älyyn (mahd.?) tulevaa:

  • Arvostelu Ilkka Remeksen Ikiyöstä
  • Lomakuvia
  • Juttu TV1:n presidenttiehdokashaastatteluista
  • Eilen oli minulle tullut viesti, että varaamani Ilkka Remeksen Nimessä ja veressä on tullut kirjastoon noudettavaksi. Eli juttu siitä noin 2½ viikon kuluttua.

Tiesitkö?

> Kirjasarjan kirjoittajan oikea nimi ei ole Lemony Snicket, vaan se on kirjailijan keksimä kirjoittajahahmo. Kirjailija on Daniel Handler.
> Sattumusten epäonnisuuden korostamiseksi jokaisessa kirjoissa on 13 lukua, ja kirjoja tulee 13.
> Kolmastoista kirja saatetaan julkaista perjantaina, 13. päivänä lokakuuta 2006.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: