Aatteita loman alla

Taavi* uhkaili tänään, että blogini lukijat lopettavat siinä käymisen, koska en ole kirjoittanut siihen yhdeksään päivään. Tällaisia kamalia katkoksia on ollut viimeksi… 29. elokuuta – 7. syyskuuta. Tarkistin…

Huomenna lähden junalla Varkauteen (juna lähtee 9.05, jos Perttu-fanit haluavat taas tulla bongaamaan idolinsa ). Jouluruuhkien vuoksi päätin varata junalipun ajoissa (viime torstaina). Niinpä katsoin opinto-oppaamme kalenterista, milloin loma alkaa – ja siinä sanottiin, että 22. päivä on juhla!

Satuin kuitenkin vielä kysäisemään parilta kaverilta Messengerissä. Kaverit sanoivat, että juhla olisi 21.12.! Koska sain ristiriitaista tietoa, en uskaltanut varata lippua ennen kuin varmistin asian opettajalta.

Huom. Jos kaverit eivät olisi olleet online-tilassa tai jos vain en olisi pitänyt kysäisemistä tarpeellisena, olisin varannut lipun vääräksi päiväksi ja ehkä jopa menettänyt näin päivän lomastani!

Ja mitä jos liput olisivat olleet loppuunmyytyjä seuraavana päivänä? (Käytännössä näin ei VR:llä käy, koska vaunuja lisätään tarpeen mukaan.) Olin jo miettinyt, mitä tekisin. Menisin valittamaan asiasta rehtorille ja pakottaisin hänet maksamaan minulle taksimatkan Varkauteen siitä hyvästä! (Realistista…)

Sarkastisesti lukiostamme käyttämämme fraasi "informaatio pelaa" osoittautui siis tässäkin tapauksessa todeksi. Miksei opinto-oppaassamme voisi vaihteeksi olla vaikka oikeaa tietoa?!

Tänä iltana oli lukion joulujuhla. Meidän lukio on perinteisesti tehnyt niin, että juhla on pidetty virallista juhlapäivää edeltävänä iltana, jolloin on päästy päivää aiemmin lomalle. Käytännössä minun ei olisi tarvinnut mennä, sillä ei siellä mitään nimenhuutoa pidetä! Muutamat tuttuni eivät tulleet. Mutta mitä muutakaan tekemistä minulla olisi ollut (no joo, pakkaamista… mitä kivaa tekemistä)? Sitä paitsi juhlassa oli hauskaa! (Lopulta päätin jättää juhlan "jatkot" eli joulukirkon väliin.)

Sitten linkkivinkki. Tampereen lääkisläisten Flatus-lehdessä Medisiinarin päiväkirja -blogin pitäjä kertoi, miksi lintuinfluenssaa ei tarvitse pelätä.

Viime päivinä on lehtien lukijanpalstoilla ollut paljon kritiikkiä joulun kaupallisuutta kohtaan. Ilahduttavaa, että ihmiset ovat heränneet tässä asiassa!

Ja teille kaikille hyvää joulua ja onnellista vuotta 2006!


One response to “Aatteita loman alla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: