Suomen itsenäisyyden muistopäivä?

Hyvää itsenäisyyspäivää! Trevlig självständighetsdagen!

Eduskunnassa on vain yksi tai kaksi EU-kriittistä puoluetta. En tiedä, mikä vasemmistoliiton virallinen kanta on, mutta sen voisi ehkä laskea mukaan perussuomalaisten ohella. (Vasemmistoliiton "Tulevaisuuden sosiaalinen Eurooppa" -ohjelmassa sanotaan näköjään: "Vasemmistoliiton tavoitteena on Euroopan unioni, joka turvaa jäsenmaiden mahdollisuuden rakentaa vapauteen, demokratiaan, tasa-arvoon ja kestävään kehitykseen pohjautuvaa hyvinvointivaltiota.")

Eduskunnan ulkopuolella EU-vastaisia tai -kriittisiä puolueita ovat kommunistiset puolueet ja nationalistiset puolueet, mukaanlukien ("ehkä" kansallissosialistisen) Suomi – Isänmaa -puolueen.

Miksi puolueet kuten SDP, kokoomus ja keskusta ovat EU-myönteisiä? Suomessa ei oikein ole varteenotettavaa EU-kriittistä puoluetta.

Euroopan unioni on heikentänyt itsenäisyyttämme. EU voi tehdä ylikansallisia päätöksiä, joita sen jäsenmaiden on pakko noudattaa. (Suomen lait täytyy säätää niiden mukaisiksi.) EU:n perustuslaki äänestettiin kumoon mm. Ranskassa, joten sen ratifiointi on viivästynyt. Kyseinen "perustuslaki" olisi kaikkien kansallisten perustuslakien yläpuolella, joten sen voi katsoa olevan Suomen perustuslain hengen vastainen.

EU päättää tätä nykyä mm. susien määrästä Suomessa. Kuuluisiko tällainen päätös mieluummin Maa- ja metsätalousministeriölle? Osaisiko se päättää asiasta paremmin paikalliset olot huomioonottaen? Päätösten siirtäminen kauas paikalliselta alueelta heikentää demokratiaa ja vähentää ihmisten luottamusta politiikkaan.

Mielestäni Euroopan unionille kuuluvat vain asiat, joista on tarpeen päättää kansainvälisesti: turismi, tullit, kansainvälinen kauppa, päästöjen vähentäminen, kansainvälinen liikenne. Olisiko se mennyt liian pitkälle, kun Suomenkin itsenäisyys on nyt "vajaa"?

Ei tilanne nyt kuitenkaan aivan hirvittävä ole. Onhan Suomi yhä virallisesti itsenäinen valtio, 88 vuotta itsenäistymisen jälkeen. Olkaamme ylpeitä siitä. Jos se meistä on kiinni, Suomi on itsenäinen vielä toiset 88 vuotta!


One response to “Suomen itsenäisyyden muistopäivä?

  • A

    Mä oon myös vähän sitä mieltä, että EU ei ole kovin hyvä asia Suomelle. Täällä ollaan niin erilaisia kuin jossain Ranskassa tai Saksassa, joidenka mukaan ne direktiivit ym. kuitenkin tehdään. Eihän ne tänne Pohjolan perukoille sovi. Ehdottihan Iso-Britannia budjettineuvotteluissa, että Suomen maksuosuus kuusinkertastettaisiin. KUUSINKERTAISTETTAISIIN! Siis millä ihmeen rahalla sekin osuus maksettaisiin? Johan täällä lakkaa valtio pyörimästä, kun EU pumppaa kaiken rahan Keski-Eurooppaan.Mutta tuon perustuslakifiaskon jälkeen on jäänyt vähän sellanen kuva, että taitaa unioni alkaa natista liitoksissaan. Ja jos totta puhutaan, hyvä niin. Maanviljelijän tyttärenä mun mielikuvia EU:sta värittää aika paljon EU:n nuiva suhtautuminen suomalaisiin maanviljelijöihin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: