Ei enää kokeita!

Tänään koeviikko päättyi englannin kokeeseen. Muuten se ei ehkä mennyt sentään täydellisesti, mutta kirjoitelmasta minulla on hyvä tuntu. Kielioppia olin lukenut vain pikaisesti aamulla, mutta sen kanssa ei silti tullut juuri ongelmia.

Jos kirjoitan vielä lyhyesti muista kokeistani… Saksan koe meni kohtalaisen hyvin, siinä sanasto oli heikoin puoleni. BI2-kokeen vastaukseni olivat lyhyitä. Sitä paitsi tein tyhmän virheen, jota kukaan muu ei kai tehnyt: merkitsin dihybridiristeytyksen F1-polven lukusuhteeksi 6:2:2:1. Oikea lukusuhde on tietenkin 9:3:3:1, koska summan täytyy olla 4*4=16… Miksi? Miksi tein sen virheen?!

Matematiikan kokeessa, kuten totesin, oli seitsemän tekemääni tehtävää oikein. Kyllä se kahdeksaskin muuten malliratkaisuissa meni juuri niinkuin kirjoitin merkintääni! Katsotaan, onko annettujen vektorien päätepisteiden kautta piirretyt vektorit yhdensuuntaiset!!

Äidinkielen kirjoitelmaan annettiin useita aineistoaineaiheita. Päätin kirjoittaa vastineen eräästä mielipidekirjoituksesta, jonka muistan lukeneeni, kun meille on joskus vuonna 2003 tullut ilmainen näytejakso Helsingin Sanomia. Se oli jo silloin ärsyttänyt minua; sen mukaan alkoholi voi parantaa elämänlaatua ja sen haitoista on kerrottu yksipuolisesti. Vastineestani tuli kuitenkin vain 3-sivuinen, vaikka neljää sivua piti tavoitella.

BI3-kokeen vastauksistani tuli BI2-koevastauksiakin lyhyempiä: yhteensä kaksi sivua! Tein siinäkin pari pikkuvirhettä: kirjoitin, että rasva imeytyisi vereen ohutsuolesta pilkkoutuneena rasvahapoiksi ja glyseroliksi. Oikeasti rasva menee kokonaiseksi läpäistyään ohutsuolen ja menee sitten imusuoniston kautta vereen.

Uusi jakso

Alkavassa jaksossa minulla on sellaisia uusia aineita kuin psykologia ja terveystieto. Matematiikkaa ei sitten olekaan. Kurssien määrä on seitsemän, mutta kaksi niistä on tosiaan tällaisia vapaaehtoisia (toivottavasti siis myös kevyitä).

Sain erittäin hyvän käytetyn terveystiedon kirjan. Sitä ei erottaisi uudesta, jollei siinä olisi "LK takuukäytetty"-tarraa.

Harmaa mutta hieno luonto

Olin tänään läheisellä järvellä kävelyllä. Koko maisema oli aivan mustavalkoinen harmaan sävyineen, taivasta myöten. Sain yhden kivan valokuvankin (liitteenä), samalla kokeilin uutta digikameraani. Sain vaihtaa vanhan Sanyoni isän uuteen HP Photosmartiin.

Myöhemmin iltapäivällä pyrytti kovasti, ja keli on ollut huono ympäri Suomen.

Ei jälkeäkään kasvihuoneilmiöstä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: