7 oikein

Yhä elossa.

Tämänpäiväinen matikankoe osoitti, että jokainen pitkän matikan kurssi ei ole mahdoton. Tein seitsemän tehtävää kahdeksasta, ja kaikki vastaukset olivat oikein. Kurssi on MA5 eli trigonometria ja vektorit.

Viimeistä tehtävää en viitsinyt tehdä. En tiedä mikä siinä on, mutta todistelu- ja osoitustehtävät ovat jotenkin epämiellyttäviä. Tässäkin olisi pitänyt kai vain tarkistaa, ovatko esim. vektorin 2a+4b ja 3a+b loppupisteiden välinen vektori ja 2a+4b ja 5a+4b loppupisteiden välinen vektori yhdensuuntaiset:

"Olkoot vektorit a ja b erisuuntaisia nollasta eroavia vektoreita. Osoita, että samasta pisteestä lähtevien vektoreiden 2a+4b, 3a+b ja 5a+4b loppupisteet eivät ole samalla suoralla."

Mutta en viitsinyt jäädä miettimään tuota tehtävää, ja kellokin oli jo yli puoli kaksitoista, kun lopetin. Enkö enää ole perfektionisti?

Ensi viikolla on vielä biologia 3:n (ihmisen biologia), äidinkieli 4:n ("kielen valta") ja englanti 4:n kokeet.

Taavin* piti kuulemma kirjoittaa mulle joku kommentti tohon edelliseen (pentagrammi)aiheeseen, mutta oli mennyt painamaan jotain linkkiä. Ei ole sitten vielä ainakaan kirjoittanut uusiksi, mikä on harmi, sillä hän yleensä kirjoittelee ihan hauskasti.

Minulle on näköjään saapunut postiin kaksi kiloa kirjoja ensi jaksoksi, Postin lähetysseurannan mukaan. Vielä ei ole noutolappua tullut. Mutta mikäs kiire tässä, monta päivää aikaa.

Saan uskonnon kirjan lainaan ensi jaksoksi, ja itse lainaan pois matikan kirjoja. Silti kirjalaskua tuli ihan kunnolla: yli 85 euroa viidestä kirjasta. Ei niillä kierrätysyrityksilläkään (Jamera, Lukiolaisten kirjakauppa) ole nyt kunnolla käytettyjä kirjoja; Jameralla ei yhtään tarvitsemaani, LK:lla yksi. Säästin sillä yhdellä ehkä 4,70 euroa, mutta postikulut ovat 6 euroa, eli voisi ajatella minun hävinneen tässä. Tosin jos olisin ostanut kaiken suoraan kaupasta, olisin joutunut menemään bussilla ja hävinnyt taas 2,70 euroa tai jotain.

Jotkut ostavat oppiksesta, pitäisiköhän joskus kokeilla?

Löysin muuten kotimatkalla onnenrahan, jota luulin ensin kymmeneksi penniksi. Mutta kyseessä olikin 5 kopeekkaa!

Ja Cutting Edge Finland -artikkelini aiotaan poistaa Wikipediasta. Ymmärrän kyllä, että se "ei ole merkittävä". Mutta se kun oli artikkelitoiveissa!

Sataa muuten lunta, ja viikonlopuksi luvataan pikkupakkasia! Kunpa lumi vähitellen pysyisikin.

Mainokset

4 responses to “7 oikein

 • A

  Mä joskus aikoinaan vein omia kirjojani Oppikseen myytäväksi ja olisin ostanutkin kirjoja, jos noita terveysalan opuksia olis ollut isompi valikoima. Mutta omat kirjat meni ainakin nopeaa kaupaksi. Lukion kirjoja siellä on kai aika hyvin, kannattaa käydä vilkasemassa. Rahaahan niihin menee ja uusia painoksia tulee niin tiuhaan tahtiin, että ite en saanut omista kirjoistani kuin ehkä 50 % myytyä vanhojen painosten takia.

 • Perttu

  Joo, painostenvaihdokset ovat ärsyttäviä. Mutta taidanpa ottaa opikseni Oppis-kehotuksesta, pitää kokeilla joskus :)Pitää sitä ainakin kerran elämässään Oppiksessa käydä.

 • Anton

  Täälläpäin on tapana ostaa koko vuoden lukion kirjat yhtäaikaa kesällä. Molemmat kirjakaupat lähettää tilauslistatkin kotiin, ja kesällä ostaessa niistä saa alennusta. Kuulostaapas nuo alkeisvektoritehtävät helpoilta, kun on juuri kertauskurssilla joutunut laskemaan sellaisia tehtäviä, jossa lasketaan vaikkapa vektorien muodostamien tetraedrien tilavuuksia tai tason normaalivektoreita. Tou mainitsemasi tehtävä olisi ratkennut aika nopeasti, kun olisit miinustellut niistä kolmesta vektorista ne kärkiin tulevat vektorit, ja tarkastanut, ettei niistä kertoimen vaihdolla tule samaa vektoria. No, sain minäkin tuosta kurssista ysin, joka on aika harmittavaa. Jos siitä olisi tullut kymppi, olisin voinut rehvastella kurssitodistuksessani olevalla 13 kympin rivillä.Ja tuolle pentagrammille kirjahyllyssäsi olisi aika hyvä selitys: Isoisäsi ei tiennyt pentagrammin merkitystä ja kaiversi tähden, joka hänen mielestään näyttää hienolta. Selitykseni näkemystä korostaa se, ettei tähti ole täysin väärinpäin, aan vähän kallellaan. Eikös se niin ole, että jos halutaan korostaan pentagrammin merkitystä, niin siihen tulee se ympyrä ympärille? Tuo pentagrammi taitaa olla vanhemmille ihmisille melkotuntematon asia…

 • Perttu

  Taidatpa olla molemmissa asioissa ihan oikeassa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: