Kirjahyllyssäni on saatana-symboli!

Isoisäni, joka kuoli pari vuotta sitten, oli erityinen persoona. Hän oli taitava käsistään ja teki paljon puutöitä ja osasi lisäksi tehdä hienoja piirroksia ja maalauksia. Lisäksi hän oli ateisti (henkilö, joka ei usko mihinkään jumalaan).

Kenties vakaumuksestaan johtuen hän halusi, ettei minusta tulisi taikauskoista. Kun kerran puhuin epäonnen luvusta 13, ukki sanoi: "Sovitaanko, että 13 on meidän onnenlukumme?" Siitä lähtien olen lottokuponkia täyttäessäni aina valinnut myös luvun 13.

Huoneeni seinillä on yhteensä kolme tai neljä (yhdestä en ole varma) isoisän teosta. Lisäksi sekä tietokone- että kirjoituspöytäni ovat hänen tekemiään, samoin kuin ilmeisesti vanha lelulaatikkoni. Ja seinilläni roikkuu kaksi hänen valmistamaansa hyllyä. Tiedättehän, sellaiset, jotka eivät ole lattiassa vaan seinässä kiinni. Molemmat ovat kaksihyllyisiä.

Huomasin hetki sitten toisesta hyllystä yksityiskohdan. Kaksiosaisen hyllykompleksin osien välillä olevan väliseinän yläosassa on pentagrammi kaksi sakaraa ylös. Joskus väärinpäin olevaa pentagrammia kuulemma käyttävät saatananpalvojat, ja symbolin sisään voi piirtää pukinpään. Ko. symboli on myös Church of Satanin tunnus. Toisaalta pentagrammin yhteyttä saatananpalvontaan on "hieman" liioiteltu. Pakanaverkon mukaan risti on pakanallisempi symboli kuin pentagrammi.

Miksi hyllyssä on pentagrammi? Ehkä…

  • se on sattumaa.
  • isoisä haluaa muistuttaa, että symboliin kummallisesti suhtautuminen olisi taikauskoa. Tai osoittaa, ettei ole taikauskoinen. Tai jotain.
  • muu merkitys? (Tietääkseni hän joskus kätki esim. tekemiinsä onnittelukortteihin ym. piilohuomautuksia. Tuleeko mieleen Da Vinci -koodi? Niin minullekin.)

Lueskelin sunnuntaina Vuotis-foorumia, jossa oli keskustelua spiritismistä. Mukana oli pari kivaa urbaanilegendaakin: "Hän kysyi, milloin kuolisi. Lasi liikkui kirjainten P-I-A-N päälle. Seuraavana yönä hänen nukkuessaan hänen päälleen kaatui kirjahylly ja hän kuoli."

Tiedoksenne, pentagrammikirjahylly on aivan sänkyni yläpuolella. Se on kokonaisuudessaan yli 2 metriä leveä. Tappava.

Kuvitellaan että olisin uskovainen. Jos järkyttyisin pentagrammista ja esim. siirtäisin sängyn muualle, se olisi oikeastaan osoitus epäuskosta – uskoisin, että saatana voisi halutessaan tappaa minut.

Kuvitellaan, etten olisi uskovainen, mutta "varmuuden vuoksi" siirtäisin sängyn alta pois. Siinä olisi sangen säälittävä teko. Se osoittaisi minun olevan paranoidinen ja aiheuttaisi tietysti yhä kasvavan taikauskon aallon minussa. Lopulta varmaan hyppisin katukivetyksen rakojen yli ja pitäisin huolen, ettei musta kissamme pääsisi ylittämään mitään tietä.

Jos en ole järkyttynyt, mikä sitten sai minut kirjoittamaan asiasta? Luultavasti se, että pääsin puoleksi tunniksi pois biologiaa lukemasta. Ja on kai tämä kiinnostava fakta?

Jos tämä jää viimeiseksi blogimerkinnäkseni, tiedätte mitä on tapahtunut

Mainokset

One response to “Kirjahyllyssäni on saatana-symboli!

  • Sanna

    mä oon pienempänä piirrellyt tähtiä pentagrammin mukaan…tajuamatta että mistä on kyse 😀 mutta en oikeastaan ole koskaan pahemmin ajatellut että sitä pidetään jonkinlaisena saatajanpalvojien symbolina. tekeeköhän tähtien piirtely nyt minusta saatananpalvojan x)?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: