Ein vielseitiger Tag

Yleensä en käytä vieraskielisiä otsikoita (niiden ei pitäisi olla coolimpia kuin suomenkielisetkään), mutta tänään teen poikkeuksen kahdesta syystä: ensinnäkään en keksinyt mitään muuta kivaa otsikkoa ja toiseksi saksa liittyy jotenkin tähän päivään.

En ollut lukenut saksan kokeeseen kovin hyvin, sillä olin eilen "yömyöhään" (verraten siihen, milloin yleensä menen nukkumaan (eli heti Pikku kakkosen jälkeen, Lauri* ja TrakTori* pilailisivat)) koneella kirjoittamassa "tukisanalistaa" tänään pidettävään puheeseen. Puheessa piti kertoa jostain lukemastani "vaikuttavasta kirjasta", joka tässä tapauksessa oli Eläinten vallankumous.

Päivä alkoi biologia 2 -tunnilla, jolla yritin lukea saksan kielioppia. Sitten meillä oli tunti matematiikkaa ja sitten biologia 3:a. Huomenna alkaa koeviikko, joten tänään oli viimeiset tunnit. Biologia 3:ssa otimme selville veriryhmämme. Siihen osallistui kymmenkunta opiskelijaa. Puuha oli tuttua yläasteelta, ja tällä kertaa onnistuin nopeasti tekemään reiän sormeeni (yläasteella se oli kestänyt monta minuuttia; eräs tuttu oli muuten pyörtynyt tuolloin – ja jo ennen pistämistä!). Tällä kertaa meillä oli käytettävissä myös parempi pistoväline: muovinen tötterö, josta piikki tuli kun sen päältä painoi.

Olen "edelleen" AB – harvinainen veriryhmä muuten.

Sitten meillä oli ruokailu, ja seuraavalla tunnilla pääsimme lopulta rottien kimppuun. Kyllä, leikkelimme rottia. Kyseessä oli jostain koe-eläinlaboratoriosta saadut valkoiset rotat. Ne olivat olleet opettajan pakastimessa ja olivat edelleen hieman jäisiä.

Minä muodostin ryhmän erään melko tuntemattoman pojan kanssa, ja ryhmäämme tuli peräti viisi tyttöä, joista kukaan ei halunnut koskea rottiin! Tytöt olivat yleisesti järkyttyneitä ja pojat innoissaan. Eräs poikaryhmä nylki rotat oikein kunnolla repien koko nahan pois. Me emme loppujen lopuksi päässeet kovin pitkälle, mutta löysimme kuitenkin maksan ja suoliston. Meillä oli vain yksi tunti rottien leikkaamiseen.

Äidinkielen kirjaesitelmä meni oikein hyvin, vaikka minulla onkin turhaa esiintymisjännitystä. Opettaja jakoi meidät 4–5 hengen ryhmiin ja kaikki pitivät esitelmän samassa luokassa. Se oli todellinen helpotus, koska meillä oli rento ryhmä, eikä opettajakaan koko aikaa vahdannut. (Yritin kuullostaa erityisen sofistikoituneelta silloin, kun opettaja oli lähimaastossa :D.) Opettajan ollessa kohdalla oli kaikkein tukalinta…

Esityksen piti kestää 5–10 minuuttia, mutta minä kyllä ylitin aikarajan. Opettaja joutui jopa hieman hoputtamaan minua. (Esiinnyin muuten ryhmässämme ensimmäisenä, mikä ei ole ollenkaan minun tapaistani! Onneksi otin itseäni niskasta kiinni, muuten olisin jännittänyt koko ajan omaan vuorooni asti.) Tuntuu siltä, että ainakin opettaja sai esitelmästäni hyvän kuvan.

Koulupäivä loppui saksan kokeeseen. Vaikka olin lukenut huonosti, koe tuntui menevän uskomattoman hyvin! Voisin saada siitä jopa yli kasin. Aber Deutsch ist eine schwierige Sprache.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: