Sudoku

Sudoku on japanilainen peli, jossa numeroruudukkoja täydennetään niin, että kaikille vaakariveille, pystyriveille ja erillisiin laatikoihin tulee numerot 1–6 tai 1–9 tapauksesta riippuen. Yleensä en pidä pähkinöistä, mutta sudoku on tarpeeksi yksinkertainen ja sopivantyyppistä logiikkaa vaativa, ei edes matemaattinen. Loppujen lopuksi se ei vaadi muuta kuin tarkkaavaisuutta ja järkeä. Kroonisesta älystä on tietysti lisähyötyä.

Olen alkanut täytellä sudokuja siitä lähtien kun Aamulehti alkoi julkaista tehtäviä päivittäin tällä viikolla. Ensimmäisen tehtävän vaikeusaste oli 5 tähteä, eikä se oikein onnistunutkaan. Ensin se tuntui menevän hyvin, mutta sitten kun olin saamaisillani sen valmiiksi, huomasin numeroissa häikkää. Kokemusta tarvitaan siis lisää. Seuraavan päivän yhden tähden tehtävä sujuikin jo sitten helpommin.

Sudoku sopii ajanvietteeksi joillekuille. Pähkinäpelkoisten ei mielestäni tarvitse karsastaa sitä, sillä itsekin pidin tehtävistä. Kokeile ennen kuin tuomitset!

> Sudoku.com

Mainokset

2 responses to “Sudoku

  • Anton

    Sudokusta on muuten tullut muutamassa viikossa suuri hitti Suomessa. Se on tullut minulle kahteen hyvin läheiseen paikkaan, Forssan Lehteen ja http://www.aapeli.com -pelikeskukseen. En taida vain olla tarpeeksi kärsivällinen sellaisen ratkaisemiseen. Lethteen ne numerot on laitettu sen verran loogisesti, että numeroita ei tarvitse kovin montaa kertaa korjailla, mutta Aapelissa saa korjailla niitä jatkuvasti. Pelikeskuksessa on myös se huono puoli, että ennätyslistoihin pääsee nykyään lähes ainoastaan huijaamalla, vaikkapa täältä http://sudoku.sourceforge.net/

  • Anski

    Olen kuullut, että sudokuun voi koukuttaa itsensä. Pitääpäs joskus kokeilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: