Loma-asiaa eriteltynä

Uni kasvihuoneilmiöstä

Näin pahaa unta!!!! Kaikenlaisia myrskyjä ym. oli tulossa kasvihuoneilmiön takia, unessa oli maailmanlopun tunnelma. Unessa tunsin turvattomuuden ja yksinäisyyden tunteet. (Ja kaikkea outoakin unesta loytyi: äitini esim. oli juutalainen…) Oli todella kivaa herätä ja huomata, että kyseessä olikin pelkkä uni! Olisin vain suonut George W. Bushin nähneen tämän unen, se olisi kenties edesauttanut USA:n tulemista mukaan Kioton sopimukseen.

Näin muitakin outoja unia. Juuri viime yönä näin unta että sekä isäni että mummini mikroaaltouunit menivät rikki. Uni sai alkunsa siitä, kun en tosielämässä saanut mummin mikron ovea auki – yritin avata sitä virtanappulasta!

Tänään

Satoi Varkaudessa ensilumi, ja olipa lunta kuulemma hieman tullut täällä Tampereellakin. Naama hiukan venähti kun huomasin aamulla lumen peittävän nurmikon.

Junassa oli täyttä, mistä en pitänyt.

Juhannustanssit

Aloitin kohukirjan lukemisen. Nykypäivänä kyseistä kirjaa ei enää kiellettäisi jumalanpilkan takia, mutta itse kieltäisin sen mielihyvin siitä syystä, että kirja on niin surkea! Lisää aiheesta myöhemmin.

Lintuinfluenssa

Tämä kohu leimasi syyslomaviikkoa. Tänään sain tiedon, että Ruotsissakin testattaisiin, kantavatko sieltä löydetyt tuoreet [korjaus: tarkoitin siis "kuolleet" :)] sorsat vaarallista lintuinfluenssaa vai jotain muuta.

Sitä olen tässä lintuinfluenssakohussa ihmetellyt, että miksi sitä pidetään niin vaarallisena. Lähinnä kai siksi, että meidän tietojemme mukaan useimmat sairastuneet kuulevat [korjaus: tarkoitin siis "kuolevat"! hajamielisyys…]. Mutta eihän niitä kuolleitakaan ole ollut kuin jotain 60! Ilmeisesti tätä lintuinfluenssalääke Tamiflua on testattu neljälläkymmenellä henkilöllä, ei sekään oikein vakuuta. Yksi mahdollinen syy paniikkiin on se, että tuoreen tutkimuksen mukaan keskiajan ruttoepidemia oli peräisin linnuista.

Ihme juttu muuten, että ihmiset ovat hamstranneet hirveästi Tamiflu-lääkettä ja sitä toista lääkettä, vaikka ne ovat reseptilääkkeitä! Kuka lääkäri antaa reseptin lääkkeeseen henkilölle, jolla sairautta ei ole?!

Ja Lehti on taas keksinyt hamstrausvimmasta jotain hauskaa:

“Tässä se taas nähdään, ettei Suomi ole mikään lintukoto”, kommentoi sata pakettia Tamifluta, Miliflunsia ja Pectoraliksia sekä wc-paperia – vanhasta tottumuksesta – hamstrannut haminalainen perheenemäntä Annukka Tavis narskutellen kynsiä kolmatta niveltä myöten.

– "Lintuinfluenssa tappoi jälleen yhden – maailma paniikissa", Lehti 21.10.2005

Edit: Luin jostain että Hongkongissa jo 90-luvulla 18 ihmistä sairastui H5N1-lintuinfluenssaan, ja heistä vain 6 (eli 1/3) kuoli. Siis ilman sairauteen tarkoitettua lääkettä, ilman nykyasiantuntemusta, 2/3 sairastuneista säilyi hengissä. Eipä taida meillä olla mitään hätää…

Lemmikkieläinten hautausmaa

Kävimme serkkuni kanssa katsomassa Varkauden Könönpellon lemmikkieläinten hautausmaata. Osittain ihan hienokin paikka, mutta hieman ankealta näytti, ja vanhimmat haudat olivat ihan heinien peitossa. Mielestäni on hieman mautonta laittaa haudoille ristejä. Eihän eläimillä ole uskonnollista vakaumusta eivätkä ne pääse kristinuskon mukaan taivaaseen. Olenkohan vain liian pessimistinen ja vakava pikku teologi…

Mainokset

2 responses to “Loma-asiaa eriteltynä

  • Anton

    Juhannustanssit on niitä harvoja kirjoja, joita olen jopa lukenut. En nyt Salamaa ihan roviolle laittaisi jumalanpilkasta. Siinä taisi olla uskonnolle kielteistä juttua jopa parin rivin verran, että taisi olla vähän ylireagoitua tuo jumalanpilkkakohu.

  • Perttu

    Sanottiinhan siinä peräti "jumalauta", jopa muutaman kerran. Se siis rikkoo heti toista pykälää niissä käskyissä, joiden ilmeisesti joskus ajateltiin olevan Suomessakin juridisesti päteviä 🙂 Ja onhan se sana niin hirveän kauhea että… Ei sitä varmaan käytä muut kuin jotkut saatananpalvojat :DNo joo, standardit olivat hieman erilaiset silloin joskus, minkä huomaa esim. vanhojen elokuvien ikärajoista. Sitä jumalanpilkkakohua katselee näin jälkikäteen ehkäpä tyyliin "hupsuja nuo 60-lukulaiset".

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: