EU-kuulumisia

Kahden lautasen politiikka ihmetyttää

EU:n epävirallisessa huippukokouksessa, jonka Yhdistynyt kuningaskunta järjestää, Suomelle kuten muillekin maille katetaan vain yksi lautanen. Tämä siksi, etteivät uudet jäsenmaat alkaisi vaatia useampaa lautasta. Tähän saakka Suomi on ollut yksi niistä harvoista maista (mm. Ranskan ohella) joille on katettu valtionpäämiesten illallispöydissä lautaset sekä presidentille että pääministerille.

Onneksi tähän pulmaan on ratkaisu. Me suomalaisethan emme koskaan ole olleet kovin ronkeleita, joten kyllä kai Halonen ja Vanhanen voisivat syödä samalta lautaselta. Eikä heille edes – ruokakuluthan tälle yhden lautasen politiikalle lienevät syynä – tarvitsisi kattaa tupla-annosta. Kyllä Halosella on varaa laihtua hieman!

Sittenhän olisi tietysti mahdollista, että toinen heistä yksinkertaisesti söisi ruuan ja toinen hoitelisi tarjotut juomat. Tai sitten jommallakummalla olisi mukana oikein perisuomalaiset ruisleipäeväät.

Itse Valtiaat -satiirisarjassa esiteltiin taannoin hieman epähienompi ratkaisu: Vanhanen istui pöydän alla ja Halonen sitten aina välillä ojenteli hänelle ruokaa huomaamattomasti.

Turkin kanssa aletaan neuvotella

Itävallan kanssa päästiin kompromissiin, joten EU alkaa neuvotella Turkin kanssa Turkin jäsenyydestä. Vaikka Itävallan kielteisyys on tietysti ollut turhauttavaa muulle EU:lle, Itävallan olisi mielestäni pitänyt taistella kynsin hampain Turkin jäsenyysneuvotteluja vastaan – ei millään pahalla, mutta erittäin suuri enemmistö itävaltalaisista vastustaa sitä, ja demokratia on tärkeää.

EY haastaa Suomen oikeuteen

Suomi joutuu selittämään EY-tuomioistuimelle, miksi se sallii susienmetsästyksen. Kyllä, EY-tuomioistuin – nykyisten lakien varjolla EU ei ole oikeustoimihenkilö, joten se ei voi haastaa ketään oikeuteen. EU:n oikeustoimihenkilöllisyys vahvistettaisiin EU:n uudessa perustuslaissa, mutta koska vielä toistaiseksi EU ei ota perustuslakia käyttöön kansanäänestysten tulosten vastaisesti, se ei ole voimassa. (Oikeastaan muistaakseni EU:n korkeimmat päättäjät kehottivat jatkamaan perustuslain ratifioimista äänestystuloksista huolimatta – eli perustuslaki ei vielä ole voimassa.)

On se tyhmää, kun EU päättää suojella Suomen susia, että voisi tuntea hyvää omaatuntoa (tai oikeastaan PR-temppuna). Todellisuudessahan sudet tekevät tuhojaan, joten kantaa pitäisi saada mielestäni harventaa.

Mainokset

One response to “EU-kuulumisia

  • Tuukka

    Haluaisin että perehdyt, miksi turkki ylipäänsä halutaan eu:hun, ja miksi sitä ei olisi syytä ottaa. Siitä haluaisin lukea blogimerkintäsi.Oikeastaan syynä on useita vuosikymmeniä sitten annetut lupaukset sitä vastaan, että turkki kohentaisi ihmisoikeustilannetta ja demokratiaa. Tilannetta on venytetty jo ties kuinka pitkään uusilla vaatimuksilla. Nyt nämä ehdot ovat jo suurelta osin täyttymässä ja kravatti onkin äkkiä varsin kireällä päättäjien kaulassa – enää ei kehdata sanoa ei.Vastustusta aiheuttaa varsinkin turkkiin menevien avustusten määrä ja summa esimerkiksi maatalouden saralla. Valtavat työvoimareservit kuitenkin voidaan laskea eduksi euroopan ikärakenteen siirtyessä yhä vanhemmaksi.Tuo Itävallan tilanne kyllä ihmetyttää, eu-politiikkaa yleisimmillään, eli demokratian vastaista. Loistavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: