Simon Cox: Da Vinci -koodin aakkoset

Toivoin kirjan selventävän minulle sitä, mikä Da Vinci -koodissa oli totta ja mikä ei, mutta se teki asioista päinvastoin epäselvempiä. (Olisi muuten kannattanut lukea tätä kirjaa samaan aikaan Da Vinci -koodin kanssa, että olisi saanut vähän enemmän siitä irti.) Mutta kirjassa oli sentään joitain päällekkäisyyksiä uskonto 2 -kurssin kanssa, joten siitä olisi jopa saattanut olla hyötyä, jos opettaja olisi päättänyt kysyä jotain siihen liittyvää kokeessa. Vaan ei…

Da Vinci -koodin aakkoset on kirjoitettu sanakirjamaisesti niin, että siinä on vain lueteltu sanoja ja selityksiä, joista toiset ovat monen sivun mittaisia. Päädyin lukemaan sen yksinkertaisesti järjestyksessä alusta loppuun. Valokuvat olivat todella hyvä elementti kirjassa: kirjan keskellä oli mm. osasuurennos Leonardon Viimeinen ehtoollinen -maalauksesta, kuva Mona Lisasta sekä hyviä kuvia Da Vinci -koodin tapahtumapaikoista. Kuvia oli mm. Templen kirkosta ja Louvreen 1900-luvulla rakennetusta monumentista, Inversée-pyramidista. (Louvren ulkopuolella oleva pyramidi, jonka vastakappale inversée-pyramidi on, on muuten Da Vinci -koodin mukaan rakennettu 666 lasiruudusta. Totta vai tarua? Aakkoset ei kerro.)

Da Vinci -koodin aakkoset puhui Siionin luostari -salaseurasta ikään kuin se olisi todennäköisesti ollut joskus olemassa. Wikipedia kertoo jotain ihan muuta: "Yleisesti uskotaan että kyseessä on lähinnä huolellisesti suunniteltu pila." (Englanninkielinen Wikipedia taas samaa kuin ev.lut. kko:) Evankelisluterilaisen kirkon sivujen kautta löytyi tieto, että se olisi ollut olemassa, mutta perustettu 1900- eikä 1000-luvulla. Jaa-a, pitäisiköhän lukea Salaseurojen käsikirja?

Nyt lukemistooni pitäisi kuitenkin kuulua vain koulukirjoja, liian vähäinen valmistautuminenhan kostautui jo matematiikan osalta. Ei, nyt minä ryhdistäydyn ja alan lukea! Onneksi huomenna ei ole koetta!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: