Da Vinci -koodin aakkoset on kirjoitettu sanakirjamaisesti niin, että siinä on vain lueteltu sanoja ja selityksiä, joista toiset ovat monen sivun mittaisia. Päädyin lukemaan sen yksinkertaisesti järjestyksessä alusta loppuun. Valokuvat olivat todella hyvä elementti kirjassa: kirjan keskellä oli mm. osasuurennos Leonardon Viimeinen ehtoollinen -maalauksesta, kuva Mona Lisasta sekä hyviä kuvia Da Vinci -koodin tapahtumapaikoista. Kuvia oli mm. Templen kirkosta ja Louvreen 1900-luvulla rakennetusta monumentista, Inversée-pyramidista. (Louvren ulkopuolella oleva pyramidi, jonka vastakappale inversée-pyramidi on, on muuten Da Vinci -koodin mukaan rakennettu 666 lasiruudusta. Totta vai tarua? Aakkoset ei kerro.)
Da Vinci -koodin aakkoset puhui Siionin luostari -salaseurasta ikään kuin se olisi todennäköisesti ollut joskus olemassa. Wikipedia kertoo jotain ihan muuta: "Yleisesti uskotaan että kyseessä on lähinnä huolellisesti suunniteltu pila." (Englanninkielinen Wikipedia taas samaa kuin ev.lut. kko:) Evankelisluterilaisen kirkon sivujen kautta löytyi tieto, että se olisi ollut olemassa, mutta perustettu 1900- eikä 1000-luvulla. Jaa-a, pitäisiköhän lukea Salaseurojen käsikirja?
Nyt lukemistooni pitäisi kuitenkin kuulua vain koulukirjoja, liian vähäinen valmistautuminenhan kostautui jo matematiikan osalta. Ei, nyt minä ryhdistäydyn ja alan lukea! Onneksi huomenna ei ole koetta!
Vastaa