Öljymyrsky

Hirmumyrsky Katrinan vuoksi bensan hinta on jo 1,50 €, siis 50 % kalliimpaa kuin joitain joskus vuonna 2001. Hinta on noussut tasaiseen tahtiin yhdessä öljyntuotannon kanssa. Koskaan ennen ei ole pumpattu öljyä niin paljon kuin nykyään.
 
Vihaiset autoilijat vaativat nyt bensaveron laskemista, jotta he saisivat ajaa halvemmalla. Se olisi kuitenkin erittäin huono idea, koska vaikutus olisi vain kosmeettinen. Sitähän me emme halua. Kukaan ei huomaisi, että hei, tässä on nyt jokin pielessä.
 
Suomen talouselämä tosin kärsii bensan hinnan korkeudesta, mikä nostaa muutenkin tuotteiden hintoja. Mielestäni ainakin joukkoliikenteelle ja tietyille muille yrityksille voisi suoda verohelpotuksia lieveilmiöiden pitämiseksi kurissa. Liikenne ei vielä hoidu ilman bensiiniä. Yksityisten kuluttajien on kuitenkin kohdattava hinnat, sillä muuten he eivät osaa varautua tulevaan.
 
Bensa on maailmanlaajuisesti kallistunut. (Öljy ei ole koskaan ollut niin kallista kuin nykyään.) Vaikka Suomessa ei olisi lainkaan bensaveroa koskaan ollutkaan, bensa olisi silti huomattavasti entistä kalliimpaa. Sitä paitsi uskotaan, että yhtiöt vain ottaisivat bensan hintoja nostamalla erotuksen itselleen, jos veroa alennettaisiin.
 
Öljy ja tätä kautta bensa loppunee "lähiaikoina" eli sitten kun minä olen eläkeläinen. Olisi erittäin lyhytnäköistä yrittää ylläpitää öljypohjaista energiantuotantoa viimeiseen asti. Nyt kenties tavalliset ihmiset heräävät todellisuuteen: öljyn hinta ailahtelee meistä riippumatta, emmekä voi koskaan olla varmoja, että öljyä yleensäkään riittää. Kaiken lisäksi fossiilisten polttoaineiden käyttö saastuttaa ja tekee ilmakehästämme kasvihuoneen.
 
Maailmalla on edistytty huomattavasti niin uudistuvien energianlähteiden käytössä kuin "puhtaissa" liikennevälineissä. Tuulivoima on jopa halvempaa kuin ydinvoima, ja sitä asennetaan jatkuvasti. Autoissa voidaan käyttää niin uusiutuvia biopolttoaineita kuin vetyäkin, eikä kumpikaan lisää kasvihuonekaasujen määrää pysyvästi.
 
Katso myös:
> http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=4500000000000332&posting=22000000010375177 "Saatanan Bensa -Natsit" -otsikoitu keskustelu "laadukkaalla" Suomi24-sivustolla
> http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000105&posting=22000000010463575 Samalla sivustolla otsikolla "Keskustan on nostettava bensaveroa"
> http://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%96ljyhuippu Mikä on öljyhuippu-teoria? Suosittelen tätä Wikipedian artikkelia, jos aihe kiinnostaa – antaa oikeasti tosi kiintoisaa lisätietoa.
 
PS. Lempparifundamentalistikristittysalaliittohömppäsivustoni Cutting Edge Finland kertoo, että USA:n myrsky noudattelee Oil Storm -elokuvan (2005) käsikirjoitusta ja uskoo, että elokuva on tehty tarkoituksella, jotta salaliittolaiset voivat "kertoa suunnitelmistaan sisäpiirille" ennen niiden toteutumista. Jotkut tosiaan uskovat, että tiedemiehet kontrolloivat sääilmiöitä ja muokkaavat säätä! (Taavi (nimi muutettu) ei ymmärrä, miksi lueskelen mokomaa sivustoa. Mutta minähän olen kiinnostunut kaikesta!)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: