Ilmastonmuutos? Nyt?

Ajankohtaisessa kakkosessa peloteltiin tänään tulevaisuuden uhkakuvilla: on kuulemma pienestä kiinni, pääseekö kasvihuoneilmiö niin pitkälle, että muutokset ovat peruuttamattomia (tosin osa muutoksistahan on jo nyt, mutta tilanne saattaa mennä niin pahaksi, ettei tilanteen pahenemistakaan voi estää). National Geographic taas kirjoitti kiinnostavan artikkelin energiantuotannosta fosiilisten polttoaineiden jälkeen.

Tänä kesänä havaittiin, että Siperiasta on vapautumassa suuria määriä metaania, joka on todella paha kasvihuonekaasu. Sen vapautuminen ilmakehään johtuu ikiroudan sulamisesta (=kasvihuoneilmiöstä) ja aiheuttaa ilmaston lämpenemistä (=kasvihuoneilmiötä). Ketjureaktio etenee ja etenee.

Ajankohtaisen kakkosen jutussa taas kerrottiin Grönlannin jäätiköiden sulamisesta. Myös muut jäätiköt ovat sulamassa, mikä luultavasti aiheuttaa merenpinnan kohoamista.

National Geographicin artikkeli antoi sellaisen toiveikkaan kuvan tilanteesta. Ainakin minulle jäi artikkelista sellainen mielikuva, että on olemassa hyviä vaihtoehtoja fossiilisille polttoaineille energianlähteenä. Tuulivoima on sen mukaan jopa halvempaa kuin ydinvoima! (Aurinkovoima tosin on muuhun verrattuna todella kallista.) Diagrammien mukaan USA rakentaa tuulivoimaa jatkuvasti kasvavalla tahdilla, ja yli tuplasti verrattuna Euroopan unionin alueeseen.

Ajankohtainen kakkonen taas kertoi, että jos poliittista tahtoa löytyisi, kasvihuonekaasupäästöjä voitaisiin vähentää riittävästi halvalla. No, missä se poliittinen tahto luuraa?

Jan–Erik Enestam suivaantui toimittajalle, jonka mukaan Enestam oli ollut viime vuonna ylioptimistinen kasvihuoneilmiön suhteen. Enestam kielsi kaiken inttämällä moneen kertaan, ja haukkui sitten toimittajaa jankuttamisesta. Kumpi mahtoi olla oikeassa? Sitä emme saa koskaan tietää…

Kaikki eivät usko kasvihuoneilmiöön. Jotkut äärikristilliset salaliittoteoreetikot (näiden juttujen lukeminen on minusta hauskaa!) uskovat, että "uuden maailmanjärjestyksen" tuojat, "maailmanhallitus", säätelee säätä tekniikan avulla uskotellakseen ihmisille, että tarvitaan maailmanhallitusta (jota johtavat Vapaamuurarit, joiden palvonnan kohteena on SAATANA!!!, mutta ei siitä sen enempää).

Myös jotkut oikeat tiedemiehet suhtautuvat negatiivisesti ilmastonmuutosteoriaan. Ja erään tuntemani henkilön mukaan tuollaisista "maailmanlopun uhkista" ei kannata olla huolissaan, koska kautta aikojen on ollut erilaisia feikkejä uhkakuvia. Esimerkiksi sellainen teoria kuulemma tuli kauan sitten, että saasteet aiheuttaisivat uuden jääkauden, koska Auringon säteily ei pääsisi saastepilvien läpi Maan pinnalle. Eli aivan päinvastainen teoria.

Uskon kylläkin kasvihuoneteoriaan, eikös sen näe mittaustuloksistakin, että keskilämpötila on 1900-luvulla noussut?

Mistä löytyisi vakavasti otettava puolue, jolla olisi poliittista tahtoa taistella kasvihuoneilmiötä vastaan? Olisiko se vihreät, jota kylläkin on haukuttu ajattelemattomuudesta eri tahojen toimesta?

Katso myös:
> Kioton sopimus voimaan, tästä blogista 16.2.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: