”Itsekeskeistä”

TrakTori (nimi muutettu) on kuulemma tutustunut blogiini. Sain hieman negatiivista palautetta.

Blogini nimi on kuulemma ensimmäinen ylimielisyydestä kielivä yksityiskohta. Selitin, että se on sarkasmia, mutta TrakTorin mukaan moni ottaisi sen tosissaan, koska netissä "ei ole äänenpainoja". Minun mielestäni on itsestäänselvää, etten ole Krooninen äly -otsikon kanssa tosissani, 🙂 mutta TrakTori huomautti, että netissä on kaikenlaisia. No näinhän se toisaalta on.

TrakTori kertoi jo aiemmin, miksei pidä blogeista. Ne ovat tylsiä, koska ne kertovat vain ihmisten elämästä. Pakko myöntää, että MSN Spacesista on vaikea löytää kiinnostavia blogeja. Useimmat blogit MSN Spacesissa ovat tylsiä. (Joskus tosin olen törmännyt sellaiseenkin elämä-blogiin, joka on ihan luettava, esimerkiksi Ei sinutella, jota ei tosin ole päivitetty aikoihin.)

Vaikka olen kuinka yrittänyt etsiä uusia blogeja, olen nyt "kolmen blogin loukussa" MSN Spacesin suhteen:

 • Höyhentyynyssä Sanna kirjoittaa elämästään käyttämättä teinix-tyyppistä kieltä ja ylisuurta määrää hymiöitä, psykedeelisiä värejä ja jättifontteja. Hänen tapansa lähestyä asioita on muutenkin kypsä. (Huomatkaa, että MSN Spacesissa suuri(n?) osa kirjoittajista on lapsia, joilla ei tunnu olevan mitään sanottavaa.)
 • Kesseli-blogiakin on kiva lukea. Vaikka välillämme lienee mielipide-eroja, on kiinnostavaa lukea Kesselin aatteista. Harmi kyllä blogia päivitetään tosi harvoin…
 • UUTISMUISTI ei ole mikään perinteinen blogi, vaan siinä tavallaan blogi on valjastettu erilaiseen käyttötarkoitukseen. Se on hyvä blogi, sillä usein en saisi tietää sen kertomista kiinnostavista asioista, ellen lukisi sitä. Sen pitäjä seuraa ilmeisesti todella suurta määrää tiedotusvälineitä ja poimii kiinnostavimmat uutistapahtumat muistiin.

Ja vielä loppukevennyksenä:

Ylkänköyrijän mukaan blogit eli säännöllisesti päivttyvät päiväkirjanomaiset yksityiset verkkosivut antavat kenelle tahansa mahdollisuuden saavuttaa liki rajattoman yleisön. Blogit tarjoavat myös ruohonjuuritason näkökulman globaaleihin kysymyksiin, mikä usein jää asiantuntijajournalismiin keskittyneiltä valtamedioilta huomaamatta.

“Kyllä! Nyt on mahdollista lukea jo usealta tuhannelta suomenkieliseltäkin blogilta, mitä kirjoittaja söi tänään tai kuinka paljon Jägermeisteriä hän joi eilen! Ja nähdä kuvia laseista! Viestinnän vallankumous on täällä: Media is the Massage”, julistaa Ylkänköyrijä.

– "Bloggaaminen pelastaa kansalaisjournalismin", ote Lehden artikkelista

Mainokset

4 responses to “”Itsekeskeistä”

 • Sanna

  tuli mieleen että kun mä nyt annan kommentteja sun otsikosta niin joku voi pitää tätä mielistelynä ton mainintas jälkeen, mutta en voi olla sanomatta että toi otsikko on just hyvä ja todellakin hyvin nokkela 🙂 jatka samaan tahtiin

 • Perttu

  No älähän nyt, minä ihan punastun… =) Täytyykin "ohimennen" "mainita" TrakTorille, että sain siitä noin positiivista palautetta 🙂 Kiitos kehuista!

 • Sami

  Itse asiassa, en sanonut että en pidä blogeista "siksi että ne kertovat vain ihmisten elämästä", sillä blogia löytyy vähän mille asialle tahansa. Ne vain eivät ole mitään mistä löytyisi mielenkiinnon aihetta.Mutta sen sanon, notta kovasti tekisi mieli käyttää sanaa "nettisuhde" ja käkättää piälle.

 • Perttu

  Mielestäni teit kyllä hyvin selväksi, että blogit ovat tyhjänpäiväisiä, koska niiden aiheet ovat arjesta. Tosin koskas meillä olisi kommunikaatio pelannut niin, ettei väärinkäsityksiä olisi syntynyt?"Suhteita" on monenlaisia. Sinulla on suhde esimerkiksi minun, Laurin (nimi muutettu), äitisi ja rehtorimme kanssa. Sille voikin käkättää. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: