Ruokaohje: jogurttijäätelö

Olen viime päivät viettänyt lomaani kotosalla. Keksin eilen, että voisin ajanvietteeksi tehdä jogurttijäätelöä serkultani lainaamani reseptin mukaan.

Jäätelöstä ei tullut erityisen hyvää, mutta tässä nyt kuitenkin resepti:

1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
5 dl maustamatonta jogurttia
[100 g suklaakeksejä,
60 g vaahtokarkkeja,
100 g pehmeitä toffeekarkkeja
1 dl hunajamuroja tms.]

1) Paloittele karkit ja keksit.

2) Siivilöi kerman päälle tomusokeri. Vaahdota pehmeäksi, pysyväksi vaahdoksi.

3) Kääntele vaahdon joukkoon jogurtti, karkit, keksinpalat ym. (Voit käyttää isoa lusikkaa tai nuolijaa.)

4) Lusikoi seos pakasterasioihin, sulje kannet ja pakasta. Noin kahden tunnin päästä sekoita voimakkaasti estääksesi hileisyyden. Jäädytä sen jälkeen vielä ainakin 2 tuntia.

Mikä minulla meni pieleen?

Sekoittamisesta huolimatta jäätelöstä tuli kovaa ja hileistä. Mahdollisesti syynä oli liiallinen sekoittaminen kolmosvaiheessa. Syynä saattoi myös olla täytteen vähyys tai laatu (käytin vain suklaasnackseja). Tai sitten olisi pitänyt sekoittaa useaan otteeseen.

Kyllä sitä syö, mutta ei paljoa kerrallaan… Tiedänpähän, etten yritä tehdä sitä uudestaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: