Kesän kohut

Tiedättehän, kuinka aina ihmiset jankuttavat jostain "kohujutusta" viikkokaupalla?

Yleensä iltapäivä- ja juorulehdet päättävät, mistä kohutaan: "pelastakaa paviaanit" noin esimerkkinä.

Mistäs tänä kesänä on höpisty? Koska uudet uutiset korvaavat vanhat, minun on turvauduttava Uutismuistiin.

21.6. Suomalainen ruoka on pahaa ja Italia sai elintarvikeviraston Berlusconin playboy-taktiikalla. Yhdessä vaiheessa jokainen muu EU-maa paitsi Italia olisi antanut elintarvikeviraston Suomelle. Italia esti päätöksen. Toisessa vaiheessa Lipponen väitti sopineensa Berlusconin kanssa viraston jakamisesta, niin että Italia saisi haluamansa ruokakulttuuripuolen ja Suomi tieteellisen elintarvikepuolen. Kolmannessa vaiheessa Italia saakin yllättäen koko putiikin!

Myöhemmin kerrottiin myös Chiracin haukkuneen suomalaista ruokaa mm. Venäjän presidentille. Ja nyt kun Putin tuli Suomeen, Ilta-Sanomat julkaisi hänen ruokalistansa, joka koostui lähinnä suomalaisista ruokalajeista.

22.6. Italian Suomen-suurlähettiläs kutsuttiin pikku puhutteluun ulkoministeriöön. Puhuttelussa keskusteltiin kai suomalaisesta ruuasta.

1.7. Paperiteollisuuden lakko päättyy. Uutisten mukaan lakolla oli kaikenlaisia seurauksia, se jopa pysäytti Suomen talouskasvun tältä vuodelta.

4.7. NASAn iskeytyjä törmäsi komeettaan. Kerrankin jokin onnistui NASAlta, nythän on juttua siitä, kun pitkästä aikaa laukaistu sukkula meni hajalle. Nyt NASA joutuu kai taas jäädyttämään sukkulalennot.

19.7. Suomalaisen sokerin tuotanto vaakalaudalle. EU:ssa suunniteltiin sokerin hinnan leikkaamista, jolloin suomalainen sokeri ei olisi kilpailukykyistä. Viljelijöillä ei olisi varaa jatkaa toimintaansa. Maatalousministeri kuuli viljelijöitä ja lupasi neuvotella hyvin, mutta mitenhän se mahtaa sittenkään onnistua…

22.7. Itä-Aasialainen lääketehdas varasi suomesta suuren määrän mustikkaa lääkevalmistukseen. Suomalaisessa mustikassa on kuulemma paljon hyödyllisiä funktionaalisia ravinteita.

25.7. Paviaani lopetettu. Ja takaisin paviaaniuutisiin! Korkeasaari joutui lopettamaan karanneen paviaanin, koska laumanjohtaja ei olisi enää hyväksynyt sitä joukkoon.

26.7. Kettutarhaisku Juuassa. Itse vastustan iskuja, koska 1) ne laittomina huonontavat luonnonsuojelijoiden imagoa, 2) ne kohdistuvat laillisen elinkeinon harjoittajiin ja 3) vapautetut eläimet eivät pärjää luonnossa ja/tai ne järkyttävät paikallista ekosysteemiä.

31.7. Kahvikupin hinta on noussut 75 % kymmenessä vuodessa (0,85 € -> 1,47 €). Euron tekosia! Kyseessä on kahviloiden hinnat. (Huom. 0,85 € = tasaraha 5 mk)

Mainokset

One response to “Kesän kohut

  • Katri

    Etpä ole ainoa kun turvautuu uutismuistiin, todella hyvä blogi. Ja taitaapa sinullakin olla ihan asiapitoinen ja mielenkiintoinen:) näin pikaisen silmäilyn perusteella!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: