Esko Seppänen: Liittovaltio. Nyt?

Luulitko EU:ta avoimeksi?

Luulitko EU:ta demokraattiseksi?

Luulitko, että Suomi pitää huolta omasta edustaan EU:ssa?

Europarlamentaarikko, taikuri-Iiron isä Esko Seppänen (vas.) on kirjoittanut useita kirjoja, joissa kertoo EU:n toiminnasta ja politiikasta omasta näkökulmastaan. Ensimmäinen kirja, jonka sain luettua, on tämä Liittovaltio. Nyt? Se kertoo Nizzan huippukokouksesta (2000) ja sen sadosta, mutta erittäin paljon myös EU:n toiminnasta sekä Suomen toiminnasta EU:ssa. Seppänen on EU-kriittinen, ja uskoo, että EU liittovaltioituu ja sen valtioiden suvereniteetti hälvenee.

Kirjasta ei takuulla ole mitään iloa sellaiselle henkilölle, jota politiikka ei kiinnosta. Monia nuoria ei kiinnosta. Toisin sanoen monia MSN Spacesin käyttäjiä ei kiinnosta. Mutta minähän pidänkin blogia omaksi ilokseni…

Kirja on paljastanut monia asioita, joista minulla ei ole ollut mitään tietoa ennen sen lukemista. Seppäsen mukaan syynä on se, että valtamedia vaikenee asioista tarkoituksella ja kaunistelee asioita. "Valta vaientaa", hän kirjoittaa.

Seppänen korostaa, että Suomen päättäjät (Tarja Halonen, Paavo Lipponen, jopa oman puolueen pj Suvi–Anne Siimes, jonka kanssa hänellä on sukset ristissä) ovat olleet hyvin liittovaltiomyönteisiä ja ajaneet suurten maiden asiaa Suomen itsenäisyyden kustannuksella. Suomi esimerkiksi halusi antaa valtaa komissiolle ja ottaa käyttöön kaksoisenemmistöpäätöksentekosysteemin, jossa 3 suurinta maata voivat helposti jyrätä pikkumaat ja pienille maille on entistä vaikeampaa saada tahtoaan läpi. Lisäksi Suomi suostui Nizzan huippukokouksessa siihen, että jos EU:hun tulee yli 27 valtiota, Suomella ei koko ajan olekaan omaa komissaaria. Kirjaa lukiessa saa kuvan, että Suomi menee mukaan mihin tahansa mitä suuret maat päättävät. Kirjan mukaan "Kun vuoden 1996 jälkeen on tehty päätöksiä määräenemmistöllä, Suomi on äänestänyt voittavaa ehdotusta vastaan tai tyhjää yhteensä vain 5 kertaa. Vastaavat luvut ovat: Saksa 51, Italia 37, Hollanti 26, Tanska ja Englanti 22 – –"

Seppänen kirjoittaa myös sellaisesta ikävästä ilmiöstä, että EU:ssa yleisesti tietyt päätökset ovat hyvinä pidettyjä, ja siksi niiden vastustajia syytetään "tuhmiksi". Kuitenkin monissa tapauksissa "hyvät" päätökset eivät todellisuudessa toimi. Esimerkiksi annetaan ruoka-apua, mutta ei hoideta perillekuljetusta. Tai budjetoidaan lisää asioihin, joihin on jo varattu rahaa moneksi vuodeksi eteenpäin.

Ennen kuin luin Seppäsen kirjan, luulin, että EU-kritiikkiä oli liioiteltu. Nyt ajattelen, etteivät kriitikot kenties edes tiedä kaikkea…

Katso myös:
http://www.kaapeli.fi/seppanen/ Esko Seppäsen sivuilta voit imuroida Seppäsen kaksi uusinta kirjaa PDF:nä jos kiinnostaa. Minulla on monia Seppäsen kirjoja fyysisesti olemassa perintönä ukiltani, sillä Seppänen on painattanut niitä parlamenttiryhmänsä tiedotusmäärärahoilla.

PS. Olen lukenut tänä kesänä harvinaisen paljon kirjoja. Ja sama meno jatkuu! Olen varannut kirjastosta kirjat Da Vinci -koodin aakkoset ja Dan Brownin aiemmin kirjoittaman romaanin Enkelit ja demonit uutena suomennoksena. Ja sitten voin tutustua muihin Esko Seppäsen kirjoihin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: