Dan Brown: Da Vinci -koodi

Sisältää vähän juonipaljastuksia,tuskin pilaa lukukokemusta.
 
Kohukirja Da Vinci -koodi oli loppujen lopuksi yllättävän kevyttä luettavaa. Luettuani sen tuli vähän samantapainen olo kuin kenties Mona Lisan katselemisen jälkeen: ihmeen "pieni" mestariteokseksi. Kirja nimittäin oli kevytlukuinen, helppo ymmärtää ja toimintapainotteinen, ja olisin odottanut enemmän ratkaistavia arvoituksia ja koodeja.
 
Hyvin viihdyttävä ja kiinnostava kirja toki oli. Sen suosion vuoksi sen laina-aika kirjastosta oli vain kaksi viikkoa, mutta se riitti mainiosti, kun luin yli 50 sivua joka päivä ja toisinaan toistasataakin. Se oli juuri sellainen "hyvä kirja": pakko lukea!
 
Hämmentävintä oli erottaa tosi fiktiosta. Olin varautunut siihen, että kirja olisi täyttä soopaa, mutta koska tosi ja taru esitettiin niin sekaisin, mistään en voinut olla kovin varma. Ohjelinjoina käytin seuraavia: 1) gnostilaiset evankeliumit ovat liian nuoria käydäkseen todisteista, 2) kirjailija itse on kertonut kirjan olevan fiktiota, 3) 1099 perustettu Siionin luostari on huijausta, 4) da Vincin maalauksista vedetyt johtopäätökset ovat keinotekoisia. Näin koetin erottaa toden ja fiktion.
 
Dan Brown ei säästellyt kirjassaan yllättäviä juonenkäänteitä; asetelmat muuttuivat koko ajan. Yllätykset olivatkin kirjan parasta antia. Dan Brown ei syyllistynyt myöskään mustavalkoiseen hyvä/paha-jakoon, vaan perusteli henkilöiden toimet joka käänteessä. Siinä on yksi ominaisuus, jota minä arvostan kirjassa.
 
Suosittelen kirjaa kaikille jo siitä nousseen kohunkin vuoksi. Itse aion lukea seuraavaksi Da Vinci -koodin aakkoset -kirjan, jotta saan lukukokemuksestani kaiken irti.
Mainokset

One response to “Dan Brown: Da Vinci -koodi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: