Stipendiaatit

Meillä oli tänään lukiolla erityinen juhlapäivä, jossa hyvästeltiin koulusta lähtevää henkilökuntaa ja "muuta mukavaa" kuten stipendienjakoa.

Henkilökohtainen päiväni ei alkanut erityisen hienosti. Näytti siltä, että ehtisin kerrankin ajoissa lukiolle (olen viime aikoina myöhästynyt joka ikinen päivä n. viisi minuuttia: koepalautuspäivä eilen, fysiikan koe keskiviikkona, matikan koe tiistaina, englannin koe maanantaina, saksan koe perjantaina; torstain historiankokeeseen ehdin "ajoissa", koska opettaja oli myöhässä), mutta ei. Murphyn laki toteutui. Kello oli varttia vaille ja matkassa kestäisi vajaat kymmenen minuuttia, joten aioin ruveta pukemaan. Ja kas vain, Olli oli oksentanut lattialle!

Sivuhuomautus. Taavi (nimi muutettu) naureskeli keskiviikkona, kun puhuin, että Olli oli tullut istumaan syliini – hänkään ei heti tajunnut, että kyseessähän oli kissani. Taavi ehdotti että käyttäisin mielummin sanaa "kissa", tai muut ihmiset saattaisivat hieman "ihmetellä".

Oksennusta oli lattiallani, ja täytyihän se puhdistaa, ettei haju kävisi sietämättömäksi ja lika pinttyisi.

Sivuhuomautus. Löysimme joskus kai vajaa vuosi sitten mökiltä sohvan takaa homeista kissanoksennusta (nam!). Emme ilmeisesti olleet aikoinaan tajunneet kissan oksentaneen sellaiseen hankalaan paikkaan. Siellä oksennus oli sitten muhinut muutaman kuukauden. Miksiköhän kissat muuten oksentavat? Onko tosiaan niin, että niiden kurkkuun juuttuu silloin tällöin karvapalleroita, jotka täytyy saada ulos? Toisaalta olen lukenut myös, että jääkaappikylmä kissanruoka voisi aiheuttaa pahaa oloa. Mutta enemmän kai pahaa oloa aiheuttaisi huoneenlämmössä "mädäntynyt" ruoka?

Sitten kun jatkoin pukemista, huomasin, että oksennusta oli myös pehmustetulla työtuolillani. Sehän on puhdistuksen kannalta aivan eri asia kuin kova lattia – siihen nimittäin nesteet imeytyvät kivasti… Ei muuta kuin puhdistelemaan. Kun viimein pääsin lähtemään kotoa, kello oli jo paria minuuttia vaille.

Ruokalassa oli juhlatilaisuuden ansiosta kauhea ryysis. Koko koulu oli ahtautunut sinne, ja istumapaikat olivat vähissä. Pääsin salin kaikkein kaukaisimpaan nurkkaan, josta en ainakaan kuullut kunnolla rehtorin puheita.

Mutta ei olisi tarvinnutkaan kuulla, sillä ei hän mitään hyödyllistä kertonut. Hyödyllistä olisi ollut kertoa, mitä huomenna tapahtuu meile ykkösille. Jälkikäteen sain selville, että meidänkin pitää mennä yo-juhlaan ja se on kymmeneltä vapaa-aikakeskuksella.

Rehtori hyvästeli lähtijät. Peräti viisi lukiomme henkilökuntaan kuuluvaa lähtee pois. Onko lukiossamme todella jotain vikaa? Onhan siinä pakko olla, lisätietoa aiemmasta merkinnästäni.

Taavi (nimi muutettu) ja Vaahteramäki (nimi muutettu) saivat ruotsin stipendit. Kirjapalkinnot. Joista he olivat hyvin innoissaan. Kai. Olikohan se nyt ruotsin stipendi, jonka Taavi sai?

Minäpäs en saanutkaan mitään. Syynä on kai se, että olen niin epäaktiivinen tunnilla. Kenen mieleen olisinkaan jäänyt? Mahtavatkohan opettajat ylipäätänsäkään muistaa minua…? Kenties muutama saattaa muistaa minut siitä, että olen höpöttänyt tunnilla niin kovasti viime aikoina. Siis negatiivisessa mielessä.

No niin, nyt kun sain lopulta purettua tunteitani, onkin aika tehdä jotain hyödyllistä. Kuten nimetä uudelleen digivalokuviani, että ne löytää helpommin kovalevyn syövereistä.

Kuvassa Olli. Kirjastonhoitajana.

Mainokset

2 responses to “Stipendiaatit

  • Tuukka

    Kirjapalkintoahan en saanut, se oli Veemeli (nimi muutettu). Rahaahan sieltä tuli, vaikka näin jälkikäteen hieman harmittaa, etten saanut ruotsinkielistä kirjaa.

  • Perttu

    Oikeastaan se oli se yllä mainittu "Vaahteramäki", mutta nyt ei olekaan temppu eikä mikään arvata hänen oikeaa nimeään… Paitsi jos poistan tuon kommenttisi… Nääh, minuahan ei siitä voi syyttää jos joku friikki keksii hänen nimensä… =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: