Non.

Mielestäni kunnon demokratiaa on se, että suurin osa kansasta on aina jonkin tehtävän poliittisen päätöksen takana. Mutta voiko se olla globaalia? Globaalisti tehtävien päätösten täytyy olla suuria, sillä pienillä asioilla on aina alueellisia eroja.

"Liittyminen oli perustuslain vastaista, Suomi ei ole itsenäinen" vai "Maailmanvalta USA:n vastapainoksi, parantaa demokratiaa"? Mikä ja mitä se EU oikein on?

Ranska äänesti "Ei" Euroopan unionin perustuslaille. Taavin (nimi muutettu) mukaan sillä on muuten jopa kansainväliseen kauppaan ja talouteen vaikuttavia seurauksia.

Suomessa valtiovalta päätti, että EU:n perustuslaista ei tarvitse äänestää. Tässä nyt ainakin on selkeä yritys jättää kansan mielipide huomioonottamatta. Uskon vakaasti, että jos asiasta olisi äänestetty, enemmistö olisi vastustanut. Matti Vanhanen kumppaneineen selitti, että EU:n perustuslaki ei eroa muista eduskunnan vahvistamista EU-päätöksistä. No miksiköhän sitten monissa muissa EU-maissa asiaa pidettiin kansanäänestyksen arvoisena?

Mitähän mahtaisi tapahtua, jos Suomessa äänestettäisiin nyt Euroopan unionin jäsenyydestä? Minulla ei ole aavistustakaan siitä, miten itse äänestäisin, mutta uskoisin ettei lopputulos olisi mitenkään ennalta-arvattava.

Suomi liitettiin vuonna 1994 perustuslain vastaisesti EU:n jäseneksi.

EU:lle laadittu perustuslaki merkitsee lopullista perustuslaillista vallankaappausta, koska EU:n perustuslaki ylittää Suomen perustuslain.

Suomen perustuslain vallankaappaukseen osallisena olleet poliitikot on saatettava vastuuseen suorittamastaan vallankaappauksesta.

Kommunistinen työväenpuolue

Missä olisi vakavasti otettava EU-kriittinen puolue? Vaikka ylläoleva teksti onkin ihan ajattelemisen arvoinen, en todellakaan ota KTP:tä vakavasti, kuten en myöskään jotain äärinatsionalistista (rasisti?)puoluetta. Jokin järkevä, tosiasioihin ja tutkimustietoon perustuva puolue, joka kunnioittaisi tiettyjä asioita ja osaisi tehdä tärkeitäkin päätöksiä.

Vastustanko minä EU:ta ja miksi? Erittäin hyvä kysymys. Ei EU mikään sydänystävänikään ole… Tuntuu vain jotenkin siltä, että EU päättää aivan turhista asioista, jotka kuuluisivat yksittäisten valtioiden itse päätettäviksi. Tiedon puute on kuitenkin vakavaa: EU:n suorien kurkkujen direktiivi ei kuulemma kielläkään käyriä kurkkuja, mutta enpä tiedä muista direktiiveistä. Olikos semmoinen "liikakalastusta estävä" direktiivi, jonka vuoksi suomalaiset eivät saaneet kalastaa lainkaan jotain tiettyä kalaa tuossa jokin aika sitten, vaan Suomeen jouduttiin tuomaan kyseinen kala Norjasta. Sen tarkemmin en sitäkään muista.

Koulustakaan sitä tietoa ei oikein saa. Lukion HY3-kurssilla ei EU:ta ehditty käsitellä, mutta sen mukaan, mitä luin kirjasta, EU:lla on 5 toimielintä ja parlamentin valta on nimellistä (parlamentti onkin ainoa paikka, johon kansalaiset saavat äänestää edustajia, peräti 14! – vertaa eduskunnan 200:aan edustajaan). Mepit (EU-kansanedustajat) jaotellaan joihinkin ihme keinotekoisiin parlamenttiryhmiin, jotka ovat ihan vieraita suomalaisiin puolueisiin tottuneille. Parlamentissa on satoja edustajia, mitenhän ne 14 voivat ajaa siellä Suomen etuja varsinkin ollessaan erillisissä parlamenttiryhmissä, joissa joutuvat toteuttamaan ryhmäuskollisuutta, joka ajanee edustajien omien mielipiteiden edelle.

Kenties asioista ei halutakaan kertoa sen tarkemmin meille tavallisille tallaajille, kenties ne ovat "liian vaikeaselkoisia" eli toisin sanoen koska kansa on eri mieltä, on parasta että jätetään se huomiotta.

Jotta EU olisi kansan keskuudessa suosittu, sen todellakin tulisi keskittyä isoihin asioihin ja jättää jäsenmaille mahdollisimman paljon itsenäisyyttä. Jäsenmaiden parlamenttien tulisi voida äänestää myös jotain EU:sta tulevaa päätöstä vastaan ja jättää se ratifioimatta. Itsenäisillä jäsenmailla tulisi aina olla viimeinen sana. EU:n perustuslaki ei saisi mennä jäsenmaiden lakien yläpuolelle. Sellaisen EU:n minä kelpuuttaisin.

Katso myös:
> http://www.kaapeli.fi/~veu/
> http://www.kansanaanestys.fi/
> http://europa.eu.int/index_fi.htm
> http://www.euabc.com/index.phtml?page_id=207 Lukijaystävällinen versio EU:n perustuslaista (median mukaan se on lakitekstiä, jota tavallinen ihminen ei ymmärrä, joten tämä riippumattomasta lähteestä saatava versio on tervetullut! Ei vielä saatavilla suomeksi.).
> http://www.euabc.com/ EU-sanasto selväksi!

Mainokset

3 responses to “Non.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: