Ylimielisyys lukio–amis-vastakkainasettelussa

Luin eilen Suomi24:n foorumia. Olen tottunut siihen, ettei Suomi24:llä käydä kovin laadukasta keskustelua, mutta yllätyin silti, miten joku voi olla niin lapsellinen ja ylimielinen. Ja on se Taavikin (nimi muutettu) vähän lapsellinen, juuri kun menin katsomaan keskustelupalstaa, hän ohjasi minut Gay-, BI- ja lesbokeskusteluun.

Keskustelupalstalla oli keskustelua siitä, millainen on hyvä ylioppilaskuva. Keskustelu ajautui kuitenkin sivuraiteelle, kun joku keskustelija kirjoitti, että yo-tutkinto on yliarvostettu ja amis taas aliarvostettu. Sittehnpähän lukiolaisetkin alkoivat kommentoida ilkeästi:

voi voi amis parkaa… et mennyt lukioon koska kumpikaan vanhemmistasi ei käynyt sitä. Ja nyt sinua vituttaa koska et mennyt lukioon, sillä sisimmässäsi sinäkin haluaisit olla valkolakkien tapaan "stara". Haluaisit salaa tietää minkälaista on vastaanottaa yo-juhlissa vieraita.. miltä tuntuu olla "sankari"..kunnioitettu.. ja kaikin puolin sivistynyt ihminen.(hehe) Amiksena sinä et valitettavasti tule ikinä tuntemaan tai kokemaan sitä, mitä lukiolaiset. Amikset=alipalkattuja duunareita, kännipäävanhempien syrjittyjä lapsia. Ei tulevaisuutta.
– "Zzzz…"

Juuri nimimerkki Zzzz… oli kaikkein ylimielisin ja törkein amista kohtaan koko keskustelussa. Mutta ei siinäkään vielä kaikki:

Itsestäänselvää on se, että ylioppilas on aina valovuosien päässä jostain luuserista, joka ei lukioon a)päässyt b)halunnut mennä, koska kuvittelee, että ammattiin kouluttautuminen on muka samanarvoinen saavutus. Jokainen ylioppilas kouluttautuu myös ammattiin ja a)ansaitsee enemmän rahaa, olettaen, että kouluttautuu järkevästi ja b) katsoo amislaisia alaspäin. Syystä. Ylläolevat amislaisten tekstit riittänevät perusteluksi.
– "Lady"

Vai että amislaisten tekstit… Lukiolaiset olivat vähintään yhtä typeriä. Lapsellista lokaa heitettiin molempiin suuntiin.

Onko joillekin lukiolaisille niin vaikea ymmärtää, että amisaloja tarvitaan kyllä?! Mielestäni lukio on sikäli yliarvostettu, että monille 3. asteen aloille ei ole kysyntää, kun taas osassa amisaloja on työvoimapula eli hyvät työllisyysnäkymät. Tässä en tietenkään hauku lukiolaisia kuten itseäni, täytyy vain ymmärtää, että ihmisiä on arvostettava! Siivooja ei ole sen ala-arvoisempi ammatti kuin lakimieskään, kuka pitäisi paikat siistinä ilman häntä? Rakennusalallakin tarvitaan käytännön tekijöitä ja esim. LVI-osaajia. Jos kaikki valitsisivat lukion, maailma ei toimisi. Ymmärtäkää siis, että ei ole oikeaa eikä väärää valintaa.

Onnea siis vaan sekä ammattiin valmistuville että yo-tutkinnon saaville!

Miksi minä istun täällä lukion kirjastoluokassa enkä vaikka amiksen ATK-luokassa? No siksi, että minulla on jo yläasteelta lähtien ollut haaveena ruveta erääseen ammattiin, johon pääsee kätevästi lukion kautta. Vakilukijani tietävät, mitä tarkoitan.

Mainokset

3 responses to “Ylimielisyys lukio–amis-vastakkainasettelussa

  • Perttu

    Ja sitten vielä lisäykseksi, että jomman kumman valinnan haukkuminen tarkoittaa mielestäni sitä, että on epävarma omasta valinnastaan. Se paistoi läpi monessa keskustelupalstan kommentissa.

  • Sanna

    Ihmisiä on vaan erilaisia 🙂 joten täytyy olla erilaisia vaihtoehtoja. Ja erilaisuus on hienoa. Jokainen saa olla sellainen kuin on…kuka tuntee itsensä lukiolaiseksi ja kuka amislaiseksi…ja kyllä tässä vaiheessa pitäisi olla jo molemmilla puolilla sen verran järkeä että tuollaiset väittelykeskustelut vois jättää ihan suosista niille ala-aste/yläaste-ikäisille. Ja mitä omasta valinnasta eli lukiosta voin sanoa, niin oikea se oli mulle oikea valinta, mutta ei se yo takaa mitään. Kuten ei kyllä takaa sekään että valmistuu ammattiin. Mikään kun ei ole varmaa nykyään…

  • Horace

    Mikään ei tosiaan ole varmaa nykyään.. Oma valintani kolme vuotta sitten oli onneksi lukio-opinnot elektroniikka-asentajan tutkinnon yhteydessä, enkä tunne itseäni kummaksikaan, en tiedä mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. Satuin vain ajautumaan ystävien perässä ammattikouluun. Ensi vuoden keväänä olisi tarkoitus saada lakki ja tutkinto valmiiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: