Uusi OPS – opiskelijoiden kiusaamista?

Lukiomme uudehko rehtori piti tänään infon ensi vuoden kurssitarjottimesta. Sitten oli opinto-ohjaajan vuoro puhua, ja hän alkoi kertoa meille uudesta opetussuunnitelmasta. Lopulta kävi kuitenkin ilmi, ettei asia oikeastaan koske meitä vanhalla opetussuunnitelmalla opiskelevia.

Uuden opetussuunnitelman myötä muutamien kurssien sisältöä muutettiin, mutta se, mikä lähinnä muuttuu, on kurssien numerot. Muutoksia tapahtui monissa aineissa, eniten kai matematiikassa. Se, mikä oli ennen MA9, on MA6, MA6 on MA7, MA7 on MA8 ja MA9:llä on uusi sisältö.

Historia ja yhteiskuntaoppi erotetaan. Entinen HY5 on YH1 jne.

Minua huolettaa hieman, pitäisikö meillä olla joitain tietoja muutetuista kursseista (vaikka olemme käyneet vanhanlaiset kurssit), jotta pärjäisimme YO-kokeissa. Joitain kurssejahan nimittäin ihan muutettiin sisällöiltään.

Rehtori yritti puhuessaan ohimennen kitkeä haluja neljän lukiovuoden suunnitelmiin. Hän uhkaili, että monet neljässä vuodessa lukion suorittavat eivät lopulta päädykään ylioppilaiksi. Epäilen, että todellinen syy rehtorin negatiiviseen asenteeseen oli lukion omat intressit, sillä lukio saa enemmän resursseja kolmea ensimmäistä vuotta opiskelevien opiskelijoiden lukumäärästä kuin neljättä vuotta opiskelevista.

(Kummallista, jos kirjoitan sanan "opetussuunnitelma" otsikkoon, MSN Spaces sanoo sen olevan kielletty sana!!)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: