Tämäkin koskettaa: yo-arvosanat yliopistojen sisäänpääsyssä

Luin äsken yhden jutun, jota olen itsekin ihmetellyt jo tovin. Tässä on pätkä Lukiolaisten liiton julkaisemasta tiedotteesta:

Kevään 2006 ylioppilaat ovat joutumassa tilanteeseen, jossa uudet kokeet ovat tulossa kovaa vauhtia, mutta tietoa siitä, miten arvosanoja käytetään opiskelijavalinnoissa, ei ole vielä saatu. On skandaali, että korkeimman opetuksen laitokset ovat olleet kyvyttömiä ennakoimaan uudistusta, josta on päätetty jo kaksi vuotta sitten ja joka tehtiin nimenomaan korkea-asteen opiskelijavalintoja silmällä pitäen. Suomen Lukiolaisten Liitto vaatii, että yliopistot ja korkeakoulut selvittävät asian heti.

Olisi kiva tietää, miten tiettyjen aineiden kirjoittaminen ainereaalissa vaikuttaisi sisäänpääsyyni yliopistoon, eli toisin sanoen, mitkä aineet olisi hyvä kirjoittaa. Olen jo oikeastaan lyönyt lukkoon, että ne ovat fysiikka ja biologia, joten yliopistojen vitkastelu pilaa minunkin tulevaisuuteni, vaikka en edes ole abi vielä ensi vuonna! Voi voi ensi vuoden abeja, jotka tietävät yliopistojen menettelystä vasta ensi syksynä, kun ne ovat tiedottaneet asiasta.

Muutenkin tuntuu siltä, että olen vanhaa opetussuunnitelmaa noudattavana ja kuitenkin yo-kirjoitusten uudistukset kokevana tavallaan väliinputoaja, jonka täytyy olla erityisen tarkkana vain systeemejä seuratakseen.

Mainokset

2 responses to “Tämäkin koskettaa: yo-arvosanat yliopistojen sisäänpääsyssä

  • Sanna

    olen yksi niistä ensimmäisistä "koe-eläimistä", joilla tuo uusi reaali testataan. Aluksi otti hiukkasen päähän kun ei enää saanutkaan tehdä sellaista reaalia mistä oli aina kuullut puhuttavan. Mutta nyt siihen on jotenkin suopunut. On se huomattavasti reaali-aineiden arvoa nostavaa kuin entinen, tietysti ongelmia ehkä aiheuttavat jatko-opinto paikat. Mutta luulis nyt että niilläkin riittää järkeä päässä että osaisivat uudistaa hommaa ja ottaa huomioon uuden reaalin. Noh se jääköön nähtäväksi 🙂

  • Perttu

    Me taas ollaan sitä ikäluokkaa, että meille tulee äikän kokeen uudistus. Äikän ope puhui juuri tänään aiheesta ja täytyy sanoa, että vähän huolettaa. Onneksi reaaliin voi varautua kuitenkin vuoden verran…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: