Varkaus alamäessä

Varkaudessa siis olin pitkän viikonlopun. Mummin kanssa tuli puheeksi Varkauden tilanne, ja huono kuvahan siitä jäi.

Ulkopuolinen voisi kuvitella, että Varkaus on rikas kaupunki, kun sen päättäjillä on varaa tehdä kaikkia matkoja ja yhteistyöhankkeita Kiinaan ja on jopa varaa hankkia kaikille valtuutetuille omat kannettavat (eduskuntameininki tulee mieleen)!

Aasia-instituutti on kuulemma Varkaudessa kirosana. Kyseinen instituutti kehittää yhteistyötä Kiinan kanssa: teollisuusyhteistyötä ynnä muuta. Vastustajat katsovat, että tässä ihan itse edesautetaan Kiina-ilmiötä (työpaikkojen siirtymistä Kiinaan).

Kiinalaisetkin luulevat, että Varkaus on suuri, rikas kaupunki. Näin Warkauden Lehdessä kerran kuvia taas yhdeltä päättäjien … matkalta Kiinasta. Joka puolella oli Varkaus-kylttejä ja innokkaita ihmisjoukkoja. Hassun mahtipontista, että Varkaus tekee yhteistyötä kiinalaisen miljoonakaupungin kanssa. Voisi luulla, että yhteistyö ei olisi aivan tasavertaista…

Varkaudessa lakkautetaan tässä lähiaikoina parikin koulua. Tätä edesauttoi joku uusi valtuutettu, josta tehtiin jonkun koulutuslautakunnan puheenjohtaja. Kummallista, että koulutukseen ei löydy rahaa, mutta Kiina-yhteistyöhön löytyy. No, koulutushan on ihan toisarvoista. Eihän siitä ole muuta hyötyä kuin että tulevaisuuden kansalaisista tulisi fiksuja aikuisia, jotka parantavat maailmaa…

Varkaus-parka.

Kaasua lukion ilmassa?

Taavi (nimi muutettu) kertoi tänään, että hänelle tulee joskus outo olo, kuin olisi aineissa. Sekava ja rento olo, ja lopulta hyvänolontunne. Diagnooseja otetaan vastaan. (Taavi vakuuttaa, ettei käytä aineita).

Lauri (nimi muutettu) on tosin jo aiemmin sanonut, että lukiomme ilmassa olisi jotain kaasua, kun kaikki käyttäytyvät niin omituisesti. Siinäkö vastaus?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: