Vammala vai Tyrvää?

Vaikka Vammalan nimikiista, josta kerrottiin IS 18.4.05, ei minua kosketakaan, "tyrmistyin", kun luin Vammala-nimen vastustajien kommentteja. "Negatiivinen assosiaatio", "Tulee vammaisuus mieleen"…

Pari vuotta takaperin oli juttua siitä, kuinka joku brittiläinen matkatoimistonjohtaja olisi halunnut Helsindin muuttavan nimensä, koska englannissa se kuulostaa samalta kuin "hell" (helvetti) ja "sink" (hukkua).

Mielestäni on todella pinnallista JA lapsellista, jos ei pidetä jostain nimestä siksi, että se saattaa tuoda mieleen jotain muuta. Sehän on aivan naurettavaa! Ilkeällä, humoristisella tai lapsellisella mielellä mikä tahansa sana voidaan assosioida minkä tahansa kanssa. Luin esimerkiksi, että opettajalla voi olla ongelmia sanan "jakokulma" käytössä, koska oppilaat keksivät siitä jotain tuhmaa. No sinne ala-asteelle tuollainen assosioiminen kuuluukin!

Vahvoilla oleva paaviehdokas on käynyt Hitler-jugendia

Tämä otsikko pisti myös silmään Ilta-Sanomista tänään. Ensin huvituin, kun ajattelin, että kaikenlaisia siellä katolisen kirkon piirissä onkin!  Mutta artikkelissa kuitenkin kerrottiin, että paaviehdokas oli siellä vain vähän aikaa ja erittäin vastenmielisesti, kunnes pääsi pappisseminaariin järjestöä karkuun. Hänen isänsä vastusti kuulemma myös natseja.

Mainokset

One response to “Vammala vai Tyrvää?

  • Tuukka

    Kauheen moni ei taida vammalasta edes tietää, minäkin vaan aamulehden uutisoinnin takia. Pienempänä kun ajeltiin ohi en ajatellut vammalaa muuta kuin nimenä enkä tee sitä nytkään. Sen sijaan kunnista kuten Mouhijärvi ja Harjavalta nousee vallan hulvattomat kuvat mieleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: