Kiinalla on otsaa

Kiinassa järjestettiin hiljattain mielenosoitus, jossa syytettiin Japania siitä, ettei se ole sinut toisen maailmansodan aikaisesta menneisyydestään. Japani oli Saksan liittolainen ja valloitti osia Kiinasta.

Voidaan olettaa, että Kiinan viralliset tahot olivat myötämielisiä mielenosoitukselle, sillä tiedetään, että Kiina ei normaalisti suvaise edes rauhallisia mielenosoituksia, jollainen tämä Japanin vastainen ei ollut. Esimerkiksi Falun gong -liikkeen jäseniä on pidätettykin Kiinassa.

Ihme, että Kiina kehtaa syyttää Japania menneisyydestä, kun se ei itse "ole kiltti" nykyisyydessäkään. Kiina on itse valloittanut ja parhaillaan miehittää monia alueita kuten Tiibetiä, jonka se valtasi 1960-luvulla, eikä vieläkään ole myötämielinen sen itsenäistymishaluille. Kiinan viranomaiset ovat tehneet myös Tiibetissä monia ihmisoikeusrikkomuksia ja rikkonut omia periaatteitaankin vastaan. Ulkopuolisille se toki esiintyy alueen hyväntekijänä.

Esimerkiksi Tibet Suppourt Group Finlandin sivuilla kerrotaan, kuinka alaikäisiäkin buddhalaisia nunnia ja munkkeja alueella on pidätetty esimerkiksi rauhanomaisten mielenosoitusten pitämisestä ja vääränlaisten kirjojen lukemisesta. Vankilaolot ovat epäinhimilliset ja vankeja kohtaan harjoitetaan yleisesti väkivaltaa.

Tutustukaa sivuihin, nähkää Kiina uusin silmin.

Katso myös:
> http://www.kepa.fi/uutiset/ihmisoikeudet/2866 Kehitysyhteistyön palvelukeskus
> http://fi.oneworld.net/article/country/895/

Mainokset

One response to “Kiinalla on otsaa

  • Tuukka

    Tiibetissä ihmisoikeusrikkomukset ovat arkipäivää. Linkin sivustahan ilmenee ties mitä; kidutusta laajassa mittakaavassa, lasten oikeuksien loukkaamista, väkivaltaa armeijan taholta, vapauden riistämistä yms.Mutta toisesta maailmansodasta puheenollen. Minua jonkin verran ärsyttää se, ettei Suomi vaatinut sotakorvauksia Saksan niitä jakaessa Lapin sodaksi kutsuttujen taisteluiden tuhoista, vaikka siihen olisi ollut hyvät mahdollisuudet. Ilmeisesti tarkoituksena oli säilyttää hyvät välit eurooppaan ja saksaan Neuvostoliiton uhan vuoksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: