Kunhan läpi pääsee

Minä, paatunut perfektionisti, onnistuin herättämään "kunhan läpi pääsee" -asenteen saksan koetta kohtaan eilen. Se oli minulle harvinainen, mutta nyt yleistyvä tapa suhtautua kokeisiin. Olen nimittäin entistä rennompi ainakin niitä kokeita kohtaan, jotka ovat aineista, joita en aio kirjoittaa yo-kirjoituksissa. Saksakin kuuluu näihin aineisiin.

Ihme kyllä koe tuntui menneen hyvin. Tosin tämä luulo saattoi olla samanlainen kuin historia 2 -kurssin kokeessa, jossa sainkin numeroani kivasti tiputettua 2½ numerolla ekasta kurssista – ja synnytettyä itsessäni katkeruuden opettajaa kohtaan, vaikka en olekaan mikään numeromaanikko!!!!!! Ketä minä huijaan…

Saksan koe oli erittäin lyhyt, koska opettajalla on jotain menoa tänään ja hän luuli, että meillä kestäisi muuten liian kauan sen tekemiseen. Hän jopa käski meidän tulla kahdeksaan, vaikka normaalisti kokeet alkavat yhdeksältä. Kuitenkin puolet ryhmästä sai kokeen tehtyä jo aikaisimpaan sallittuun palautusaikaan, tunnin päästä kokeen alkamisesta, mennessä. Minä olin yksi heistä, ja epäilen, että muutama "nörttijengiläinen", joka sinne jäi palautusajan jälkeen, halusi vain pelata varman päälle.

Sanojen lukeminen minulta jäi melkein huomiotta, sillä ne eivät tosiaan paljoa kiinnosta. Englannissa on toisin, sillä kun kaikkialla on englanninkielisiä tekstejä ja tv-sarjatkin ovat englanniksi (CT=TT, BP=verenpaine, clear=irti, discharge=kotiuttaa, trauma=trauma (vamma), ER=ensiapu, OR=leikkaussali, social services=sosiaalipalvelut (sosiaalityöntekijä), stetoscope=stetoskooppi, ECG=EKG, mitähän sarjaa mahdankaan katsella?), osaan useimmat "uudet" sanat siinä kielessä jo valmiiksi ja kielioppikin menee pitkälti korvatuntumalla. On vaan jotenkin… tylsää, kun suunnilleen kaikki saksan sanat ovat tuntemattomia. Asiaa ei auttanut alkeisopetus, kun "Frau Müller" selitti jotain akkusatiivista ja datiivista, enkä tajunnut lainkaan. Jo kielen opiskelun alussa tuli siis liikaa asiaa minulle. Moni asia on valjennut vasta täällä lukiossa.

Eilen muuten oli täällä Tampereella päin ihan aurinkoista, joten pääsin pyöräilemään, kuten myös toissapäivänä!  Kesä on tulossa! Tämänpäiväinen sadekuuron uhka on siis poikkeustapaus, eikä haittaa yhtään, koska minun pitäisikin olla sisätiloissa lukemassa logaritmeja, murtoepäyhtälöitä ja korkeamman asteen lausekkeita huomista varten.

Mainokset

One response to “Kunhan läpi pääsee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: