Da Vinci -koodi

Hassua, eilen surffaillessani netissä päätin etsiä tietoa Da Vinci -koodi-kirjasta, ja nyt kahdessa blogissa (Medisiinarin päiväkirja ja Ei sinutella) oli molemmissa asiaa ko. kirjasta! Että onkin yhteensattumia.

En ole valitettavasti päässyt kyseistä kirjaa lukemaan. Kirjastossa kirjalla on varmaan muutaman kuukauden varausjonot, joten se pitäisikin varata hyvin etukäteen, jos sen haluaisi lukea. Medisiinari onnistui saamaan kirjan kirjastosta täällä Tampereella, joten kenties minäkin…

Onneksi luin eilen Da Vinci -koodi ja historia -nimisen kirjoituksen, sillä muuten olisin jopa saattanut uskoa kirjaa lähes totuudenmukaiseksi, minkä vaikutteen sain Iltalehden viikonloppunumeron pääkirjoituksesta, jonka kirjoittaja joko ei tiennyt mistään mitään tai selitti asiansa hyvin epäselkeästi!

Da Vinci -koodi on siis fiktiivinen kirja. Sen mukaan Maria Magdalena oli Jeesuksen vaimo ja Euroopassa asuu Jeesuksen jälkeläisiä. Jeesus oli tavallinen ihminen, jonka jumaluudesta päätettiin myöhemmin. Da Vinci kuului salaseuraan ja tiesi asiasta jättäen siitä vihjeitä tauluihinsa kuten Viimeiseen ehtoolliseen (Louvre järjestääkin kuulemma nykyään erityisiä Da Vinci -koodi -kierroksia!). Enempää en kirjasta luekaan vielä, etten spoilaa tulevaa lukukokemustani.

Kirjailija Dan Brown ei toki väitäkään kirjansa olevan totta, vaan on koko ajan korostanut kirjan olevan pelkkää viihdettä. Tosin hän jo ensimmäisellä sivulla väittää kirjan perustuvan toteen ja faktojen pitävän paikkansa, mutta se taitaa olla vain keino tunnelman luomiseksi. Hänen dokumenttinsa kyllä ovatkin lähinnä aitoja, mutta niillä ei ole arvostettua asemaa toisin kuin annetaan ymmärtää.

Kirjan, josta tulee ensi vuonna elokuvakin, suosio ja kiinnostavuus perustuu varmasti siinä esitetylle katolisen kirkon salaliitolle. Kirkko kuulemma tietää ja salaa kaiken.

Kirjasta tulisi varmasti mitä kiinnostavin lukukokemus. Taidan huomenna käydä kysymässä sen varaamisesta kirjastosta, niin minulla olisi ehkä joskus mahdollisuus lukea se. Juuri nyt en muutenkaan voisi lukea sitä, sillä on koulukirjojen vuoro tulla luetuksi – koeviikko alkaa ensi viikolla. Ja sitä paitsi Harry Potterin neljäs on vielä kesken. Harry Potter, Da Vinci -koodi, onpa minulla syntinen lukemisto!

Katso myös:
> http://www.teolinst.fi/tiedotteet/Da%20Vinci%20-koodi.html
> http://www.jippii.fi/jsp/forum/thread.jsp?b=kirjallisuus&t=4342
> http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000016&conference=563&posting=22000000007326550

Mainokset

2 responses to “Da Vinci -koodi

  • Unknown

    Suosittelen Da Vinci -koodia huhtikuisella lämmöllä. Joku mahtavin lukukokemus pitkästä aikaa. Faktaa ja fiktiota sekoitettu tavalla, joka sai ainakin tämän naikkosen puhaltelemaan ja hengästymään. Dan on aika kova jätkä.

  • Perttu

    Nyt sain sen kirjan varattua kirjastosta. "Vain" 200 ihmistä jonossa edellä täällä Tampereella! No, en ehtisi nyt muutenkaan lukemaan sitä, sillä kaikkea muuta on tehtävä. Jos tulee kauhea "himo", niin pitää ehkä ostaa se…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: