Susiensuojelun politiikka

Längelmäellä asuu serkkujani. Siellä on kuulemma havaittu susia ihan asutusalueella, mikä ei tietenkään ole kovin kivaa asukkaiden kannalta.

Euroopan unioni on kieltänyt susien metsästyksen ja aikoo haastaa Suomen EY-tuomioistuimeen sudenmetsästyksen sallimisesta. Täytyyhän Suomen nimittäin EU:n päätöksiä totella.

EU pitää sutta suojeltavana lajina. Eniten susia on Espanjassa, pari tuhatta. Apu-lehden mukaan EU:ssa kaavaillaan Suomen susikannan kasvattamista kolmeen tuhanteen yksilöön, mutta tätä en millään voi uskoa. Kyseessä on pakko olla pahimmillaankin vain jonkin yksittäisen mielipiteen, sillä Suomessa on nyt noin 150 sutta.

Mielestäni EU:lla ei ole mitään asiaa päättämään valtioidan sisäpolitiikasta. Päätösvalta kuuluu muutenkin periaatteessa kansalle, enkä usko, että kansa hyväksyy suden rauhoittamista. EU:lla ei voi olla mitään todellisia intressejä suojella sutta. Suomen susikanta pysyy vakaana vaikka niitä kaadettaisiinkin asutusalueilta, jonne ne eivät kuulu.

Suomessakin tulisi tehdä päätöksiä niin, että susikanta ja levinneisyys pidetään aisoissa. Susi on levinnyt viime vuosina alueille, joissa sitä ei ole ollut vuosikymmeniin.

Ilmeisesti voidaan vain odottaa, että susi käy jonkun merkittävän ihmisen kimppuun, että asialle tehdään jotain.

Katso myös:
> http://www.apu.fi/reportaasi/article117060-1.html
> http://www.turunsanomat.fi/verkkolehti/?ts=1,4:2:0:0,4:2:1:1:2005-01-14,4:277023,1:0:0:0:0:
> http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000022&conference=1000000000000011&posting=22000000007099415


One response to “Susiensuojelun politiikka

  • Tuukka

    Kun siellä Euroopassa ovat erehdyksessä menneet metsästämään omat sutensa sukupuuttoon jo aikoja sitten, niin voisimmehan ilahduttaa eurooppalaisia ystäviämme lahjoittamalla muutamia laumoja Keski-Euroopan metsiin ja tarpeen tullessa tehdä myös sopimuksia rekka-auto -kuljetuksista mm. venäjän erämailta, jotta pääsisimme koko Euroopassa osalliseksi tästä huvista ja ilosta, jota veikeän vaarattomat susilemmikkimme asutusten rajoilla tuottavat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: