Mission imposible?

Voisi ajatella, että byrokraattien kanssa järjen puhuminen olisi mahdotonta. Ja että kaikki VR:n työntekijät ovat byrokraatteja. Minulla on ennenkin ollut ongelmia byrokratian kanssa.

Mutta ei. Kaikki onnistui. Onnistuin siis saamaan sen opiskelijakortin!

Tarvitsin valokuvan, mahdollisesti passikuvan. Tiedäthän ne pikku kopperot joista saa automaattisesti passikuvat maksua vastaan? Sellaiseen minäkin menin itseni kuvauttamaan. Kuvia sai yhteensä neljä viidellä eurolla. Hankin passikuvat varmuuden vuoksi kun ajattelin, ettei tavallinen koulukuva ehkä kelpaa. Ei muuten tullut onnistuneita kuvia! Olen erittäin epäkuvauksellinen…

Periaatteessa minulla olisi pitänyt olla kuvallinen henkilöllisyystodistus, mutta koska en omista sellaista, yritin saada kortin ihan vaan KELA-korttia näyttäen. Olin jo aamulla soittanut VR:n puhelinpalveluun (1€+pvm) ja kysynyt, mitä voin henkilötodistuksettomana tehdä. Siellä vastannut nainen ei osannut ollenkaan sanoa, sanoi vain, että lippuluukulla olevalle myyjälle saattaisi kelvata KELA-kortti, vaikka se VR:n sääntöjen vastaista onkin.

Lipunmyyjä hyväksyi KELA-kortin. Näin jälkikäteen ajatellen se johtuu ehkä siitä, että lipunmyyjä oli kypsynyt rankkaan työhönsä ja halusi päästä asiasta ilman valitusryöppyjä. En ihmettelisi vaikka näin olisi, sillä työnteko Tampereen asemalla on varmasti tosi rankkaa. Nykyään siellä on aina ihan kamalat jonot…

Jonoista tulikin mieleeni. Kerran olin lähdössä Varkauteen aamujunalla. Ajattelin, että vartti lipunostoon riittäisi. Mutta olinkin liian optimistinen: jonoa oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Uusi vuoronumerosysteemi oli otettu käyttöön. Lipunmyyjiä ei ollut selvästikään tarpeeksi.

Hädissäni soitin äidilleni ja kysyin mitä tehdä. Lopulta tulimme siihen tulokseen, että minun pitäisi ETUILLA JONOSSA! Kauheaa!! Onneksi etuilu auttoi ja pääsin junaan.

En muuten kirjoittane blogiini enää tällä tai ensi viikolla, koska menen lomalle. Varkaudessa ei ehkä ole edes mahdollisuutta netin käyttöön, sillä mummilla ei tietokonetta ole ja serkkuni on matkoilla. Palataan asiaan 7.3.

Hyvää hiihtolomaa kaikille kanssalomalaisille!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: