Yritysten potkuvimma ihmetyttää

TeliaSonera aikoo sanoa irti satoja työntekijöitään Suomesta ja Ruotsista. Vastaavat irtisanomiset teki Elisa viime vuonna. Lisäksi on uutisissa ollut paljon muitakin suuria irtisanomisia suurissa yrityksissä.

TeliaSoneran irtisanomiset eivät kuitenkaan todistettavasti johdu rahaongelmista, sillä se teki tulosta viime vuonna noin 1,5 miljardia euroa, sata miljoonaa sinne tai tänne. Myös monet muut irtisanomisia tehneet yritykset ovat olleet vakavaraisia.

Syy irtisanomisiin on ollut pikemminkin pörssikurssien nosto. Tunteettomat pörssikurssit nousevat kun ihmisiä irtisanotaan, mikä kuulostaa todella idioottimaiselta. Itse en ymmärrä systeemin logiikkaa, mutta väliäkös sillä.

Eikö mistään löytyisi välittäviä, kaikkien parasta ajattelevia sijoittajia ja yritysjohtajia? No, vaikka niitä on harvassa, kyllä niitä ilmeisesti löytyy:

Henkilökunta on yritykselle tuloskysymys eikä kustannuskysymys.
– Marimekon toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen

Toivottavasti meno muuttuu siihen mennessä kun minä olen mukana työelämässä. Toivo on laiha, sillä tuntuu siltä, että meno pahenee koko ajan. Onko ammattiliitto viimeinen, joka voi pelastaa Suomen irtisanomisilta?

Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus muuten kritisoi mediassa SAK:n mainoskampanjaa "viidakon lait eivät enää ole voimassa" siitä, että se antaa työnantajista roiston vaikutelman. No, minkähän kuvan he itse antavat aiheettomilla irtisanomisilla?

> http://www.mtv3.fi/uutiset/nettivieras/nettivieras.shtml/198708?heinaluoma
> http://www.sosialistiliitto.org/etu_elisa_potkut.html


One response to “Yritysten potkuvimma ihmetyttää

  • Tuukka

    Hyvin koottu useista lähteistä, joiden alkuperä vielä selvennetty. Oma kannanotto myös mukana. Näitä lukee mielellään enemmänkin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: