Paavin tila

Maailman suurimman kristillisen kirkon, katolisen kirkon paavi Johannes Paavali II on joutunut sairaalaan. Kaikkihan sen tietää.

Paavi on jo yli kahdeksankymppinen ja kärsii Parkinsonin taudista. Hänellä oli kuulemma hengitysvaikeuksia, joiden takia hän joutui sairaalaan viime viikolla.

Paavi on tähän asti ollut itse asiassa ihmeen hyvässä kunnossa ottaen huomioon tämän terveyden ja iän. Kun hän joulun aikoihin puhui tv:ssä, hänen äänestään oli kuultavissa puhumisen vaikeus, josta tehtiin mediassa pilaakin. Mummini ihmetteli tuolloin, miksi paavi on sellainen "Urho Kekkonen" eikä luovu asemastaan. Väitin tuolloin hänelle, että paavius on elinikäinen eikä siitä voi erota, mutta nyt jälkikäteen kuulin, että kyllä se paavi voikin erota, vaikkei häntä voida erottaa.

Miksei paavi sitten eroa? Ajatteleeko hän olevansa niin tärkeä katolisen kirkon vaikutusvallalle? Onko hänellä jokin symbolinen arvo katoliselle kirkolle? Kärsisikö kirkko kovan kolauksen, jos "Jumala ei pitäisi Pyhää Isää kunnossa"? Tämä tuo mieleeni sen, kuinka paavin ampumisen jälkeen hänen autoonsa asennettiin luodinkestävä lasisuoja. Kysymys siis kuuluu, mihin hän sellaista tarvitsee, jos on Jumalan tahto että hän elää. Ei siellä Vatikaanissa varmaan todella uskota paavin "ylivertaiseen tehtävään"…

Toinen asia, jota ihmettelen, on, miksi koko paavin kuuria eli hovi yrittää hyssytellä tilannetta. Väitetään, että paavi itse kieltäytyi viimeiseen asti lähtemästä sairaalaan, mutta voisiko olla, että nimen omaan muut katolisen kirkon johtohahmot (kaardinaalit ym.) halusivat vältellä ihmisten huolestuttamista?

Lääkärit päättivät pitää paavin sairaalassa suunniteltua pidempään, vaikka hän on toipumassa.
– Vatikaanin tiedottaja Joaquin Navarro-Valls

 Tänään Ilta-Sanomat uutisoi epäilyksestä, että paavi ei olisi edes puhunut ihmisille sairaalan ikkunasta itse, vaan puhe olisi tullut nauhalta. Paavin huulten ei nähty liikkuvan, koska hänen suunsa edessä pidettiin papereita, joilta hän luki puheensa.

Isä Mietek piti paperia, mutta ei peittääkseen. Hän ei huomannut, että videokamerat kuvasivat paavia alhaalta päin.
– Isä Pawel Ptasznik

Mahtavatko väitteet olla puppua vai eivät, siinä arvoitus. Saa nähdä miten asiat etenevät…

> http://www.catholic.fi
> http://www.vatican.va

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: